V Bardejove hľadajú najlepšiu šoférku

4259x
12. September 2022
Prvou víťazkou tradičnej súťaže
bola speváčka
 
Súťažiť sa bude v Bardejove pred športovou halou Mier
 
Súťaž o najlepšiu vodičku motorového vozidla vyhlasujú v Bardejove. Prvou víťazkou tradičnej súťaže bola speváčka, nechýbali ani vodičky - seniorky.
 
Miesto konania sa menilo
 
Ako za organizátorov informovali Andrea Tribusová a Eva Kučová, súťaž organizuje Okresná organizácia Únie žien Slovenska v Bardejove v spolupráci s mestom Bardejov, autoškolou Ekomido a Kultúrnym a turistickým centrom v Bardejove.
 
Súťaž Šoférka roka bola organizovaná od roku 2011 s výnimkou covidového obdobia. Zo začiatku prebiehala v priestoroch Spojenej školy na Štefánikovej ulici, neskôr už na cvičisku v Komárove.
 
Podmienkami sú vek 18 rokov, vodičák a vlastné auto
 
Súťaž má tradíciu od roku 2011
 
„Keďže sme po voľbách v marci zostavili novú okresnú radu Okresnej organizácie Únie žien Slovenska, pripravili sme nové aktivity, ale zanechali aj pôvodné, ktoré vytvorila a organizovala ešte bývalá predsedníčka pani Eva Kučová so svojim výborom."
 
"Medzi veľmi obľúbené patrila aj Šoférka roka, po novom Naj šoférka; aktivitu sme na základe pozitívnych ohlasov prebrali. Pôvodný nápad skrsol u pani Kučovej z myšlienky ukázať šikovnosť žien nášho okresu aj v šoférovaní,“ vysvetlila A. Tribusová.
 
Ocenené šoférky
 
Prvou naj šoférkou bola speváčka
 
Ukázalo sa, že šikovné šoférky sú v kategórii starších i mladších žien. „Najstaršia vodička mala 71 rokov a úplne prvou víťazkou bola speváčka Petra Maxin. Keďže takejto súťaže sa dožadovali aj muži, jeden ročník súťažili aj oni; bola vytvorené kategória mužov – šoférov roka,“ pridala pikošky z podujatia A. Tribusová.
 
Čo sa týka podmienok, za akých sa ženy môžu podujatia zúčastniť, bolo by fajn, ak by každá súťažiaca mala aspoň 18 rokov, vlastnila vodičské oprávnenie a na súťaži disponovala vlastným autom. To by jej zároveň malo uľahčiť jeho ovládanie. Počet súťažiacich sa v minulosti pohyboval od 11 do 15,  ale podľa organizátorov ich pokojne môže byť aj rovná stovka.
 
Organizátori avizujú, že naprázdno neobíde žiadna súťažiaca
 
Ohrozená bude garáž
 
„Medzi hlavné disciplíny  patrí cúvanie do garáže, zvislé a vodorovné parkovanie a slalomová dráha,“ uviedla A. Tribusová. „V súťaži nie sú povolení navigátori ani spolujazdci.“
 
„Najšikovnejšie vodičky si odnesú dekoračný veniec, pohár, diplom a vecné ceny, no naprázdno neodíde žiadna z nich,“ avizuje organizátor. Tento rok sa súťaž uskutoční v Bardejove pred športovou halou Mier. O dobrú náladu sa postará hudobná skupina.  
(10:15, red, foto: M. Tribus)
 
Diskusia
Pridať komentár