Čo je Na konci Veľkej modrej cesty?

618x
19. September 2022
Vernisáž prebehla so švagrinou umelca
 
Vernisáž výstavy prebehla za účasti zástupcov samosprávy i švagrinej umelca
Na konci Veľkej modrej cesty – tak znie názov výstavy originálnej a významnej osobnosti košického výtvarného umenia Alexandra Eckerdta.
 
Vernisáž prebehla za účasti zástupcov samosprávy
 
V Múzeum Vojtecha Löfflera, Košice - Staré Mesto sa v piatok 16. septembra uskutočnila vernisáž výstavy diel Alexandra Eckerdta Na konci Veľkej modrej cesty. Vernisáž slávnostne otvorili primátor mesta Košice Jaro Polaček a starosta MČ KE Staré Mesto Igor Petrovčik, pod ktorých záštitou sa podujatie koná, švagriná umelca Emília Nedzelová, riaditeľka múzea Noémi Ráczová a kurátor výstavy Peter Markovič.
 
Výstava košického umelca Alexandra Eckerdta potrvá od 17. septembra do 4. decembra 2022. Záujemcovia si tak môžu pozrieť jedinečné diela najoriginálnejšej a najvýznamnejšej osobnosti košického výtvarného umenia a kultúrneho prostredia 20. storočia.  
 
Výstava významného Košičana potrvá do štvrtého decembra
 
Dielo je súčasťou košickej výtvarnej tradície
 
Eckerdt patrí k osobitým slovenským maliarom a významným osobnostiam slovenskej grafiky a kresby druhej polovice uplynulého storočia. Jeho umelecký odkaz je dnes pevnou súčasťou košickej výtvarnej tradície.
 
Pri príležitosti konania výstavy Alexandra Eckerdta v Múzeu Vojtecha Löfflera zároveň prijali v piatok 16. septembra napoludní pani Emíliu Nedzelovú primátor mesta Košice Jaroslav Polaček a námestníčka primátora Lucia Gurbáľová.
(11:05, múzeum)
 
 
Diskusia
Pridať komentár