V Prešove bežali nočný Half marathon

675x
19. September 2022
Organizátor ponúkol kratšie trate a veľa svetla
 
Prešovský Half marathon opäť prilákal množstvo účastníkov
 
V nedeľu 18. septembra pokračoval v prešovských uliciach úspešný projekt Prešov Half marathon. Organizačne ho zastrešila komunita Active Life. Podujatie prebehlo pod záštitou predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského a primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej.
 
Štartovalo sa na Hlavnej ulici
 
Obľúbené športové podujatie Prešov Half marathon sa vrátilo do ulíc historického centra mesta. Štart bol naplánovaný na nedeľu o 18:00 na Hlavnej ulici, v úseku pešej zóny vedľa južného parku, kde bol zároveň cieľ bežeckého podujatia.
 
Išlo o nesúťažný beh po chodníkoch na vyznačenej trase. Účastníci bežali z Hlavnej ulice, ďalej po Jarkovej, Suchomlynskej, Baštovej, Šarišskej, Tkáčskej, Svätoplukovej, Kmeťovom stromoradí, Vajanského, Konštantínovej, Metodovej, Slovenskej, Špitálskej a Kováčskej ulici. Športové podujatie trvalo do 21:00.
 
Nad akciou prevzali záštitu zástupcovia samosprávy
 
Trate boli tentoraz kratšie
 
Trať mala tento rok päť a desať kilometrov, nešlo teda o klasický polmaratón. Nakoľko išlo o nesúťažný beh, bol vhodný i pre ľudí, ktorí sa chceli iba prejsť a užiť si peknú atmosféru. Účastníci absolvovali kratšiu, zážitkovú a nesúťažnú verziu. Akciu sprevádzalo veľa hudby a svetla v centre Prešova. Nasvietená bola napríklad Záhrada umenia, ale aj ďalšie priľahlé ulice, po ktorých sa bežalo.  
 
Na účastníkov čakala v cieli veľká kovová medaila a bohatý balíček. Záštitu nad podujatím prevzal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský a primátorka Mesta Prešov Andrea Turčanová.
(11:30, PSK)
 
 
 
Diskusia
Pridať komentár