Prešov ocenil najkrajšie predzáhradky

1333x
21. September 2022
Výborní aranžéri sú na sídliskách
aj v rodinných domoch
 
Pestovatelia vytvárajú z Prešova krajšie mesto
 
Mesto Prešov po šiesty raz ocenilo najkrajšie predzáhradky, balkóny a okolia vchodov do bytových domov.
 
Robia svoje mesto krajším
 
Výhercom odovzdala ceny primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová a riaditeľ spoločnosti Technické služby mesta Prešov, a.s. Milan Toth. „Ďakujem všetkým, ktorí sa prihlásili do súťaže. Teším sa, že ste si túto súťaž obľúbili a že nám každým rokom posielate obdivuhodné diela. Aj vďaka vám všetkým je naše mesto krajšie," uviedla primátorka pri oceňovaní víťazov.
 
Šikovní aranžéri sú aj na Prostějovskej ulici na Sídlisku III
 
V kategórii Najkrajšia predzáhradka pred rodinným domom sa na prvom mieste umiestnila predzáhradka rodičov Miriam Marušákovej z ulice Pod Kamennou baňou. Priestoru pred rodinným domom dominujú astry, oleandre a udržiavaný trávnik.
 
Najkrajší balkón je na Októbrovej ulici
 
Najkrajší balkón v Prešove má pán Peter Švaňa z Októbrovej ulice. Balkón pána Švaňu je plný rozkvitnutých červených muškátov rôznych druhov a veľkostí. Druhé miesto v tejto kategórii si odniesol rozkvitnutý balkón s muškátmi pána Miroslava Timka z Prostějovskej ulice a tretie miesto patrí pani Beáte Jančušovej z ulice Mirka Nešpora.
 
Najkrajšia predzáhradka je Pod Kamennou baňou
 
Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu majú Prešovčania bývajúci na Exnárovej ulici č. 33. Obetavo sa oň stará pani Ľudka Koščová. Priestor je lemovaný rôznymi druhmi okrasných drevín, trvaliek a kvetov. Nechýbajú ani dekorácie, či múrik z tehál, ktorý pani Koščová vytvorila vlastnoručne.
 
Šikovní aranžéri sú na Prostějovskej
 
Druhý najkrajší vchod pred bytovým domom môžu Prešovčania nájsť na Prostějovskej ulici č. 37. O toto okolie vchodu sa stará pani Renáta Stemnická, ktorá ho obsypala nádhernými kvetmi rôznych druhov a farieb.
 
Tretie miesto si v tejto najväčšej kategórii odniesol pán Rastislav Sarnecký, ktorý sa stará o okolie vchodu na Prostějovskej ulici č. 41. Pán Sarnecký tu každý rok dopĺňa nové druhy kvetín, ale aj rôzne originálne dekorácie.
 
Ocenení zruční Prešovčania
 
Udelili aj osobitnú cenu
 
Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová udelila aj špeciálnu cenu pani Renáte Pancurákovej, a to za nomináciu najkrajšieho balkóna. Výhercovia v každej kategórii získali hodnotné ceny od partnerov súťaže - spoločnosti Technické služby mesta Prešov, a.s. a od spoločnosti Záhrada Real, s.r.o.
 
Medzi cenami pre výhercov nechýbali užitočné pomôcky na skrášľovanie predzáhradok, balkónov, či okolí bytových domov - záhradné rukavice, ručné záhradné náradie, kvetináče, keramické dekorácie do záhrady a pod.
(11:45, presov.sk)
 
 
Diskusia
Pridať komentár