VIDEO | Cisárovná Alžbeta znova v Bardejovských Kúpeľoch

993x
26. September 2022
Tradičné podujatie
Pozrite si našu videoreportáž
 
Alžbetínskym dňom vyvrcholilo kultúrne leto v Bardejovských Kúpeľoch. Už devätnásty ročník sa uskutočnil tradične v závere augusta, nechýbalo kladenie venca pri pamätníku Sisi i divadelné predstavenie v dobových kostýmoch na balkóne apartmánu, v ktorom bola v minulosti cisárovná ubytovaná.
 
„Musela to mať asi veľmi ťažké, už len kvôli tomu, že tie kostýmy dajú zabrať a aj celkovo to obdobie bolo iné ako dnešná doba, tá je taká jednoduchšia,“ prezradila Alexandra Kmecová, predstaviteľka Cisárovnej Sisi.
 
„Bola som trochu prísnejšia ako iné postavy, ale bolo to zaujímavé a táto rola sa hrala dobre,“ pochválila Katarína Grohoľová, predstaviteľka svokry.
 
„Ľudia to brali s veľkou radosťou, boli nadšení. My sme bolo taktiež nadšení, pretože sme veľmi radi, že sa im to páčilo,“ tešila sa Sandra Mihalíková, tanečníčka.
 
Späť v čase
 
Súčasťou Alžbetínskeho dňa bol aj Pišinger o piatej, na ktorom dve dámy a jeden pán v historických kostýmoch vzali návštevníkov kúpeľov o viac ako 120 rokov späť.
 
„Rozprávajú sa o tom, ako to vyzeralo v čase keď tu bola Cisárovná Sisi a v súvislosti s tým odprezentujú ako kúpele vyzerali v tom čase. Majú brožúrku, ktorú ukazujú a prezentujú tým návštevníkom ako to tu vyzeralo,“ uviedol Pavol Menšík, generálny riaditeľ Bardejovských kúpeľov a.s.
 
Súčasťou celého programu bola tiež prehliadka apartmánu, v ktorom bola cisárovná Alžbeta v roku 1895 tri týždne ubytovaná.
(16:01, red)
Diskusia
Pridať komentár