VIDEO | V Sveržove vyvrcholila Východoslovenská hasičská superliga

1199x
29. September 2022
Vo Sveržove vyhlásili aj all-stars team
Vo Sveržove sme boli aj s našou kamerou 
 
Záverečné deviate kolo Východoslovenskej hasičskej superligy sa uskutočnilo vo Sveržove, kde sme spoznali celkových víťazov za rok 2022 i výber all-stars ligy. Medzi mužmi sa z prvenstva tešili hasiči z Keceroviec, medzi ženami si prvé miesto odniesli hasičky zo Spišského Štvrtka.
 
Volilo sa aj all-stars ligy
 
Ako je už zvykom, aj tento raz Sveržovčania usporiadali záverečné kolo na výbornú, za čo patrí poďakovanie všetkým organizátorom. „Veľmi dlho budujeme vo Sveržove areál, na ktorom sa behá. Je tu pevný nábeh, kvalitná tráva… Trávnik je dlhodobo udržiavaný, so zavlažovaním. Organizuje sa tu aj nočná súťaž Sveržov Supercup, kde takisto bojuje mnoho družstiev, ale v nočných podmienkach, pri umelom osvetlení,“ informoval organizátor súťaže Matúš Hankovský.
 
„Ide o porovnanie si svojich zručností v hasičskom športe, vyvíjanie aktivity pre mládež, aby si zasúťažila a dostala do krvi trochu adrenalínu. Aby sa mladí jednoducho bavili,“ doplnil predseda Východoslovenskej hasičskej superligy Vladimír Mikula.
 
 
Vo Sveržove vyvrcholila hasičská superliga 
 
Becherovčanky dobyli Slovensko
 
Stabilným účastníkom pretekov sú aj hasiči z Becherova, ktorí na rôznych súťažiach nechýbajú od roku 1986. Najväčší úspech dosiahli ženy, ktoré svojho času patrili medzi najlepšie na Slovensku. Dnes už v tejto obci fungujú iba muži.
 
"Najväčší úspech v ženskom družstve sme mali tuším v roku 2000. Boli sme vtedy na národnom kole, kde sme získali štvrté miesto, čo je pre takú malú dedinu, ako je Becherov, obrovský úspech. Myslím, že aj v rámci okresu to je veľké víťazstvo,“ skonštatoval predseda DHZ v Becherove Marián Grivna. Po finálovom kole boli ocenené mnohé družstvá i jednotlivci, ktorí si domov odniesli cenné trofeje a dary od sponzorov, ktorí ligu podporili po materiálnej stránke.
(15:00, red, foto: Hasiči Sveržov)
 
 
Diskusia
Pridať komentár