V Bardejove vyrastajú mladé hokejbalové nádeje

1248x
30. September 2022
Premiéra pre mladých hokejbalistov 
Nová etapa pre bardejovský hokejbal
 
V klube HBC Knights Bardejov sme odštartovali novú „etapu“, keďže sa nám podarilo prihlásiť kategóriu U12 – mládež extraliga východ do súťaže pod záštitou Slovenskej hokejbalovej únie.
 
Uplynulý víkend sme mali prvé kolo v Spišskej Belej. Mládežnícka extraliga sa kvôli vysokým nákladom na cestovanie a zabezpečenie klubov hrá formátom VÝCHOD/ZÁPAD a turnajovým spôsobom. Kategóriu U12 vedú tréneri: Matúš Gmitter, Miroslav Nisčák, Šimon Gutt.
 
Do ligy sme sa prihlásili po dôkladnom prehodnotení všetkých pre a proti, ale najmä kvôli tomu, aby sme v Bardejove posunuli hokejbal na vyššiu úroveň ako len seniorská liga. Musíme sa ako klub posúvať a kategória U12 pre nás bola zaujímavá. Uvidíme čo nám prinesie najbližšia sezóna, nakoľko stále sú u nás nábory otvorené ako do U12 tak aj do U15 a U20. Ak bude záujem u mladých a klub bude v dobrej finančnej kondícií nikto nepovedal, že sa nám nemôže podariť otvoriť aj ďalšiu „bránu“ do hokejbalovej mapy Slovenska.
 
Prvý turnaj v Spišskej Belej 
 
1.zápas
HMHK bauska. Vranov nad Topľou – HBC Knights Bardejov 12:0 (5:0,7:0)
 
2.zápas
HBC Knights Bardejov – MŠK Spišská Belá 0:14 (0:7,0:7)
 
3.zápas
HOKEJBAL Prešov – HBC Knights Bardejov 14:0 (10:0,4:0)
 
Hodnotenie: Bol to náš prvý ligový turnaj v tejto kategórií. Vedeli sme, že to nebude ľahké. Proti nám sú tímy, ktoré už nejaký ten rok trénujú a mládeži sa venujú dlhšie. Bolo to vidieť aj v zápasoch, ale aj takéto zápasy nás posúvajú dopredu. Ak vezmem v úvahu všetky okolnosti, tak si myslím že chlapci si zaslúžia obrovský rešpekt.
 
Keďže na turnaj sme vyrazili len 8 hráčov a 1 brankár, kvôli zdravotným problémom v tíme. Formát sa hrá 5+1 tak si to vie každý predstaviť, aké to bolo náročné odohrať tri zápasy. Dokonca sme v niektorých chvíľach mali aj výborné momenty, čo nás celý trénerský kolektív teší. Naopak videli sme aj nedostatky, ktoré musíme do budúcnosti doladiť a zlepšiť najmä obrannú činnosť v pásme. Teší ma aj fakt, že to deti bavilo a videli niečo nové. Pevne verím, že nám v meste Bardejov môže vyrásť mnoho výborných hokejbalistov.
(22:11. M. Gmitter)
Diskusia
Pridať komentár