VIDEO | Rozlúčka s letom v Kružlove sa vydarila

1190x
02. Október 2022
Obec pracuje na Lemkovskom dvore
Pozrite si videoreportáž
 
Obec Kružlov v spolupráci s úniou žien Slovenska zorganizovala Rozlúčku s letom, ktorá odštartovala futbalovým zápasom domácich proti hráčom z Čirča. Nasledovali vystúpenia v prírodnom amfiteátri, do rytmu hrali kapely Bravo, Revial zo Svidníka i Problem z Kružlova.
 
„Zápas bol úplne perfektný, ľudia sa bavili, zahrali si futbal. Hlavne bolo podstatné to, že zahrali si to starší páni, takže ten futbal bol úplne uvoľnený,“ uviedol starosta obce Jozef Kmec.
 
Počas večerného vystúpenia v amfiteátri boli zároveň odovzdané ocenenia obom futbalovým kolektívom. Do Kružlova tiež zavítal Predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský, ktorý absolvoval prehliadku dediny spolu so starostom Jozefom Kmecom i s viacerými poslancami a zástupcami kraja. Zaujalo nové multifunkčné ihrisko, telocvičňa v základnej škole, zdravotné stredisko či Gréckokatolícky chrám.
 
Aktívny starosta i poslanec 
 
„Obec Kružlov je vidieť, že má aktívneho pána starostu, ktorý neúnavným spôsobom jednak pracuje pre obec ako starosta, ale samozrejme pre okres Bardejov a Prešovský samosprávny kraj ako poslanec samosprávneho kraja a mňa teší, že investície, ktoré išli z Vyššieho územného celku tu do Kružlova neboli márne. Mal som možnosť vidieť multifunkčné ihrisko, ale aj Gréckokatolícky chrám, ktorý je zrenovovaný, opravená je strecha, fasáda a v neposlednom rade ma tešila aj perfektná palubovka a opravená telocvičňa na základnej škole, čo je aj takou čerešničkou na torte a je vidieť, že žiaci sa budú tešiť, že budú mať kde športovať a byť v kvalitnom prostredí,“ pochválil obec predseda PSK Milan Majerský.
 
„Tak ako idú investície do obce Kružlov, tak idú aj investície do iných obcí, či už sú to v podobe rekonštrukcie ciest. Množstvo obcí má novú cestu, v okrese je taktiež množstvo multifunkčných ihrísk. Takže tá spolupráca s krajom je veľmi dobrá a PSK sa snaží pomáhať všetkým týmto obciam a pomôcť čo najväčšiemu počtu podaných žiadostí,“ povedal starosta.
 
Najkrajší projekt v obci 
 
Obec Kružlov momentálne pracuje na Lemkovskom dvore, pôjde o doteraz najkrajší projekt v obci.
 
„To bude také múzeum, kde bude vodná nádrž, vodný mlyn, drevenica, zvonica a celý tento areál bude historický, vytvorený ako múzeum na bežné používanie, aby si tam ľudia mohli prísť popozerať ako sa žilo v minulosti,“ prezradil Kmec.
 
V obci tiež aktuálne prebieha výstavba nových cyklotrás.
 
„Hlavne sa jedná o rozšírenie ciest, aby naši najmenší cyklisti a chodci mohli bezpečne chodiť po cestách,“ dodal na záver starosta Kmec.
 
Celá rozlúčka s letom sa vydarila na výbornú a prítomní diváci a hostia sa zabávali do neskorých večerných hodín.
(21:50, red, foto: FB/Jozef Kmec)
Diskusia
Pridať komentár