VIDEO | V Raslaviciach sa športovalo vo veľkom, na svoje si prišli školáci

899x
05. Október 2022
Športové triedy v Raslaviciach
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Letný pohybový tábor priniesol radosť v očiach školákov a kopec zábavy. V areáli školy v Raslaviciach boli pre deti od siedmych do trinástich rokov pripravené športové aktivity.
 
„Je veľmi dôležité, že nové vedenie, ktoré prišlo na našu školu bolo ochotné historicky aj počas prázdnin otvoriť našu školu,“ uviedol starosta Raslavíc Marek Rakoš.
 
Od nového školského roka v Raslaviciach otvorili športové triedy a triedy s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy a aj preto bol takýto tábor dobrou prípravou pred nástupom do školských lavíc.
 
 
„Chceme vyjsť v ústrety rodičom s pridanou hodnotou a tou pridanou hodnotou sú práve športové triedy, vybavenie, ktoré škola ponúka aj na športové aktivity, ale sú tu samozrejme aj iné aktivity,“ prezradil Jozef Muránsky, riaditeľ ZŠ v Raslaviciach.
 
Najviac zaujali trampolíny 
 
„My sme chceli hlavne zapojiť všetky deti z okolia, hlavne z obce Raslavice. Deti sa mohli zapojiť do športových, pohybových aktivít,“ povedal Róbert Lukáč, tréner.
 
„Najviac sa mi tu páčili trampolíny. Trénerka nám hovorí, čo máme na nich robiť a aj to ukazuje. Druhá aktivita, ktorá sa mi páčila bola na plážovom ihrisku. Tam je piesok a sme tam hrali vybíjanú,“ prezradila účastníčka kempu.
 
„Hrali sme basketbal, hádzali sme si do koša s loptou, boli sme aj na trampolínach, tam sme cvičili, hrali sme aj futbal. Dobré to tu je,“ doplnil ďalší účastník.
 
 
A čo sa deťom najviac páčilo?
 
„Kolobežky, trampolíny a našiel som si nových kamarátov,“ pochválil sa mladý športovec.
 
„Trampolíny, kolobežky, vybíjaná,“ doplnila ďalšia.
 
Práve základná škola v Raslaviciach disponuje výborným športovým vybavením v porovnaní s inými školami v okolí a aj preto ak má dieťa záujem o šport, malo by si vybrať túto školu.
 
Škola je vybavená dostatočne 
 
„Máme k dispozícií detský výučbový bazén predovšetkým pre žiakov prvého stupňa. Máme lezeckú stenu, veľkú gymnastickú, relaxačnú telocvičňu v ktorej vieme prevádzať aj úpolové športy, to znamená zápasenie, ázijské športy, kde máme k dispozícií tatamy. Máme veľkú telocvičňu, exteriérové beachvolejbalové ihrisko, streetbalové basketbalové ihrisko a keďže máme veľmi dobrú spoluprácu s miestnym futbalovým klubom v Raslaviciach, tak vieme realizovať výučbu, ale aj športovú prípravu v rámci športových tried aj na ihriskách, ktoré patria obci, teda obecnému klubu,“ ozrejmil riaditeľ ZŠ.
 
V Raslaviciach sa počas leta tiež uskutočnil dvojtýždňový pohybovo – skautský tábor, počas ktorého okrem iného zrekonštruovali dopravné ihrisko a letný výtvarný tábor.
 
„Deti vymaľovali aj časť školy a taktiež steny autobusovej zastávky,“ dodal Rakoš.
 
Projekt podporila škola, obec i Prešovský samosprávny kraj, ktorý prispel finančne a aj vďaka tomuto sa počas leta v Raslaviciach športovalo vo veľkom.
(16:46, red)
Diskusia
Pridať komentár