Giraltovce nestačili na Bardejov, ktorý hral v oslabení o dvoch hráčov

2694x
09. Október 2022
Partizán znova bodoval naplno
Oporou mužstva z Horného Šariša je gólman Čikoš-Pavličko 
 
V Giraltovciach sa hrá futbal od roku 1916. Od roku 2014 pôsobí MFK Slovan v tretej lige. Štadión v Giraltovciach má kapacitu 2000 miest. Domáci boli po deviatich zápasoch na predposlednom mieste tabuľky s piatimi bodmi.
 
Derby neprinieslo dobrý futbal. Ústrednými postavami bola tentoraz rozhodcovská trojica. Úzkostlivý Gabštrur pískal každý kontakt a nedovolil ani jednému zo súperov poriadne rozvinúť hru.
 
Neustále mával vo vzduchu kartami a tak nakoniec padlo deväť žltých a dve červené. Adamčo mu pri prerušovaní hry úspešne sekundoval a Bereš by potreboval doštudovať pravidlo o ofsajde. Hostia dali dva góly, ten druhý v oslabení o dvoch hráčov. O oba sa ako cez kopirák postarala dvojica Borok a Somov.
 
Vynikajúci výkon predviedol skúsený Čikoš-Pavličko. Ten si po vylúčení Elexu zastal nielen brankársky, ale aj stopérsky post. Excelentný výkon podal tentoraz aj Borok. Ten významne prispel k víťazstvu svojho mužstva.
 
 
V úvode boli domáci lepší a mali loptu viac na kopačkách. Im patril aj prvý strelecký pokus, ale lopta letela vysoko nad bránu. Partizáni postupne preberali iniciatívu a možnosť na skórovanie mali Pyda, Kukulský a Somov. Pyda sa dostal do šance aj druhýkrát, ale opäť brankára domácich neprekonal.
 
V 39. minúte zahrávali Bardejovčania priamy kop. Borok našiel Somova a ten pohodlne poslal hostí do vedenia. V úplnom závere polčasu mal ešte príležitosť Borok, ale jeho tečovaná strela skončila tesne nad.
 
 
Druhý polčas sa nezačal pre Partizánov dobre. Po chybe v rozohrávke zatiahol Elexa záchrannú brzdu a oprávnene opustil ihrisko.
 
Slovanisti využili presilovku už o niekoľko minút neskôr. Makara prebral loptu v ofsajdovej pozícii a prekonal gólmana hostí. Vzápätí opustil ihrisko Da Silva. Po bezvýznamnom faule videl druhú žltú a musel odkráčať do šatní.
 
Presilovka o dvoch hráčov postavila Giraltovčanov na nohy. Čikoš-Pavličko však ukázal svoje kvality. V 68. minúte si Borok a Somov zopakovali situáciu z prvej časti hry.
 
Dobre rozohraný priamy kop a Somov sa druhýkrát zapísal do listiny strelcov. Aj domáci Makara mal šancu zvýšiť si svoje strelecké konto. To by však v dobrej pozícii musel trafiť bránku.
 
Gól mohol dať aj Haščák po Lukáčovej prihrávke. Prysiazhniuk vyrazil jeho technickú strelu na roh. V závere sa už viac ošetrovalo ako hralo a tak si Partizáni z Giraltoviec vezú domov zaslúžené tri body.
 
MFK Slovan Giraltovce – Partizán Bardejov BŠK 1:2 (0:1)
Góly: 56. Makara - 39. a 68. Somov.
Rozhodovali: Gabštur, Béreš, Adamčo. ŽK: Makara, Migaš, Michalko, 0lšavský, Prysiazhniuk – Da Silva, Stolárik, Lukáč. ČK: 51. Elexa, 62. Da Silva (po 2 ŽK) – obaja Bardejov. 250 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Hanuščák, Elexa, Kukulský (77. Venedektov), Kmec (66. Haščák), Pyda, Da Silva, Šott (90. Tvardzik), Borok, Stolárik (66. Lukáč), Somov
(11:25, dsh)
Diskusia
Pridať komentár