Gerlachov prehral doma rozdielom triedy

2161x
11. Október 2022
Domáce prostredie nepomohlo
Gerlachovčania nezvládli domáci duel
 
Domácemu Gerlachovu sa v poslednom čase nedarí. V posledných piatich zápasoch získali z 15 možných len 4 body. Pred zápasom boli na desiatom mieste. Ich súper v ostatných piatich zápasoch vyhral 4x a len raz odišiel z ihriska v roli porazeného. Aj v zatiaľ poslednom (10.) kole zvíťazili hráči TJ Mladosť Kalša na pôde Medzilaboriec 3:4. To všetko svedčí o tom, že v lepšej hernej pohode bol pred zápasom hosťujúci kolektív.
 
Gerlachovčania museli pred sezónou prestavať mužstvo a napriek tomu, že sa hrá už 12. kolo na ihrisku to občas škrípe. V mužstve je rad mladých hráčov a chýbajú skúsenosti. Naopak hostia mali v zostave niekoľkých hráčov, aj keď už v trošku vyššom veku, ktorí okúsili najvyššiu súťaž doma i v zahraničí.
 
Domáci nezačali dobre. Už v 4. minúte opustil ihrisko zranený Rešetár a tak tréner Berta musel striedať. Prvý polčas bol v podstate vyrovnaný. Oba kolektívy sa snažili streliť gól a hralo sa vo vysokom tempe. Lídrom FK bol Koshi. Behal, bojoval, rozdával dobré lopty. Pochopenie však u svojich spoluhráčov nenašiel. Jednej aj druhej strane sa podarilo vypracovať si niekoľko príležitostí, brankári však boli na svojich miestach. Kanonierovi FK Stošičovi sa aj podarilo dopraviť loptu do siete súperovej brány. Gól však pre ofsajd neplatil a tak sa išlo do šatní za bezgólového stavu. „Osobnosťou“ prvého polčasu bol rozhodca stretnutia Gabštur. Po tom, čo v sobotu pokazil treťoligový zápas v Giraltovciach predviedol v Gerlachove rovnako „exelentný“ výkon.
 
V druhej časti hry sa už začala prejavovať skúsenosť hosťujúceho družstva. Majerník strelil tri góly. Najmä ten druhý, keď Kačmára preloboval z vyše 30 metrov, sa radí medzi tie krajšie. Gerlachovčania sa neustále snažili, ale viazla súhra, presnosť pri finálnych prihrávkach i dôraz v zakončení. Skúsení hráči TJ Mladosť s prehľadom zápas dohrávali a domácich už takmer do ničoho nepustili.
 
V nasledujúcom (13. kole) IV. ligy cestujú Gerlachovčania do Čane.
 
FK Gerlachov – TJ Mladosť Kalša 0:3 (0:0)
Góly: 50., 66. a 71. Majerník
rozhodovali: Gabštur, Hríb, Gallik
ŽK: Košč, Valkučák, Koshi – Zeher, Buza, 100 divákov
FK Gerlachov: Kačmár - Závacký (69. Bučko), Košč (82. Kost), Kyjak, Koshi, Havrila, Stošič, Gduľa, Valkučák, Benka, Rešetár (4. Vázal)
(11:22, P. Cingel) 
Diskusia
Pridať komentár