Bardejovčania si hravo poradili so Svidníkom

2001x
15. Október 2022
Domáci strelili päť gólov
Bardejovčania nezaváhali 
 
Na lavičke 1. FK sedí bardejovský odchovanec, bývalý hráč a asistent trénera Partizána,Vladislav Palša. Palšovi sa v minulom ligovom ročníku podaril husársky kúsok. Po jeseni prebral Svidník (prišiel z Gerlachova) na poslednom mieste a bez bodu. Počas jarnej odvety sa mu podarilo FK priviesť v tabuľke na miesta, ktoré znamenali účasť v novovytvorenej 3. lige. Vo Svidníku pôsobia odchovanci bardejovského futbalu Ducár a Sova, Vinclér v Bardejove hrával a Sopko je odchovancom Bardejovskej Novej Vsi.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Favoritom boli jednoznačne domáci. Po 10. kolách v tabuľke druhí s 22 bodmi, ich súper dvanásty a získal bodov 9.
 
V zápase padlo 6 gólov a všetky strelili bardejovskí odchovanci. V Giraltovciach prišli Bardejovčania o oboch stopérov (obaja po ČK majú zastavenú činnosť na jeden zápas) a tak v strede obrany nastúpil Hanuščák a už uzdravený Berecký. Veľa roboty však nemali a tak sa mohli venovať aj ofenzívnym činnostiam.
 
 
Rozdiel vo výkonnosti bolo na ihrisku vidieť od začiatku zápasu. Prvý gól padol už v 4. minúte. Po rohu Kmeca, loptu poslal do brány hostí Somov. Bardejovčania boli lepší vo všetkých činnostiach a tak o chvíľu pridal Marko Lukáč, po samostatnom úniku, druhý gól, keď s prehľadom obhodil vybiehajúceho Vincléra. Prevaha Bardejovčanov bola očividná a tak sa čakalo, kedy sa opäť zmení skóre. Pokúšali sa Somov, Hanuščák i ďalší, ale do polčasu už gól nepadol.
 
V druhej časti hry Partizáni pokračovali v dobíjaní brány súpera. Stopér Berecký dvakrát vyskočil vyššie ako brániaci hráči a zaznamenal dva góly. Na chvíľu sa osmelili aj hostia a Čikoš-Pavličko musel úradovať. Prišla 61. minúta a M. Lukáč prekonal Vincléra už piaty krát. Do šance sa dostal Somov, mieril tesne vedľa. Jediný úspech hostí dosiahol bardejovský odchovanec Sova v 75. minúte. Až príliš bezstarostná defenzíva Partizána vyrobila chybu a Čikoš-Pavličko musel vyťahovať loptu z brány. V závere ešte zvonila tyč na bránke domácich, únik Kľučára zlikvidoval gólman Partizána a aj na druhej strane sa vyznamenal Vinclér po úniku Venediktova.
 
Partizán Bardejov BŠK - 1. FK Svidník 5:1 (2:0)
Góly: 4. Somov, 22. a 61. M. Lukáč, 48. a 57. Berecký – 75. Sova
rozhodovali : Švolík, Šandrik, Mokrý, 553 divákov
ŽK: M. Lukáč – Ivanecký, Hirka, Špilár
Partizán: Čikoš-Pavličko – Hanuščák, Kukulský, Kmec, Pyda, Šott, Somov (74. Tvardzik), M. Lukáč (84. Venediktov), Stolárik (84. N. Lukáč), Berecký, Haščák
(21:50, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár