Poskytol svoje prihlasovacie údaje, prišiel o 4 000 eur

2727x
20. Október 2022
Pozor na podvodníkov na internete 
Muž mal šťastie, že neprišiel o všetky peniaze 
 
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu, ku ktorému došlo v priebehu mesiacov august a september tohto roku.
 
Neznámy páchateľ prostredníctvom internetovej komunikácie ponúkol spoluprácu a pomoc 38 ročnému mužovi z obce Mokroluh. Išlo o vytvorenie účtu na stránke, kde funguje burza s kryptomenami. Emailovou komunikáciou 38 ročný muž dostával od páchateľa inštrukcie čo a kedy má urobiť, ako si zadať overovacie kódy a ako zasielať jednotlivé transakcie.
 
Záujemca postupne na vytvorený účet prevádzal peniaze zo svojho účtu v banke, za uvedené obdobie previedol sumu 14 100 eur. Páchateľ od poškodeného získal prihlasovacie údaje k účtu a na ňom potom zmenil prihlasovacie údaje. Poškodený muž zistil, že s účtom niečo nie je v poriadku a problém riešil, po obnovení prístupu na účet zistil, že mu bez jeho vedomia a súhlasu bolo z účtu prevedených 4 000 eur.
 
Neustále apelujeme na občanov, aby pri komunikácií s ľuďmi, ktorých totožnosť v skutočnosti nepoznáme boli mimoriadne opatrní a neposkytovali svoje osobné údaje, prístupy k bankovým účtom či iné informácie, ktorá by mohli byť zneužité v ich neprospech. Internet má veľa výhod, ale ponúka aj veľa možností na nekalé konanie podvodníkov.
(9:25, krpzpo)
Diskusia
Pridať komentár