Požiar rodinného domu v okrese Košice okolie polícia vyšetruje ako všeobecné ohrozenie

1075x
20. Október 2022
Jedna osoba sa zranila
Škoda bola vyčíslená na 200 000 eur 
 
Včera (18.10.2022) krátko po 17.00 hodine polícia prijala oznámenie o požiari rodinného domu v obci Budimír v okrese Košice okolie. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Policajného zboru PZ Košice ihneď vyslal policajné hliadky na miesto oznámenie preveriť.
 
Po vypuknutí požiaru sa v rodinnom dome nachádzali dve osoby. Jednu z nich pracovníci RZP so zraneniami previezli do nemocnice. Rozsah zranení zatiaľ nemáme k dispozícii. Druhá osoba zranenia, našťastie, neutrpela.
 
Na mieste udalosti zasahovali všetky záchranné zložky. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru likvidovali požiar a príslušníci Policajného zboru okolie miesta požiaru zabezpečili a zamedzili tak vstupu neoprávneným osobám do blízkosti horiaceho objektu.
 
Po úplnom uhasení požiaru, aj všetkých skrytých ohnísk, polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a vykonala obhliadku miesta v spolupráci so zisťovateľom príčin vzniku požiarov Hasičského a záchranného zboru. Vzhľadom na výšku priamej spôsobenej škody bola dnes na mieste urobená obhliadka aj za účasti pracovníkov Požiarno-technického expertízneho ústavu Prezídia HaZZ v spolupráci s expertmi Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru z Košíc a psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia.
 
Zhorelo všetko
 
Požiarom došlo k úplnému zhoreniu rodinného domu a jeho zariadenia, a tiež priľahlých budov v hospodárskej časti. Škoda spôsobená požiarom bola predbežne vyčíslená na cca 200 000 eur.
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia. Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania.
(16:16, krpzke, foto: FB/Hasiči Košice)
Diskusia
Pridať komentár