VIDEO | V Bardejove deti vykorčuľovali na ľad

1104x
22. Október 2022
Spokojné boli deti i rodičia
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Bardejovský zimný štadión ožil populárnou akciou Deti na hokej, nad ktorou si záštitu zobral Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s klubom Mládež HC 46 Bardejov. Pripravené boli mnohé aktivity i zaujímavý program pre najmenších, pre chlapcov i pre dievčatá.
 
„Máme hru na taxislužbu, kde sa deti navzájom vozia na stoličkách. V strednom pásme máme vytvorené miesto pre rodičov a detí, ktoré nechcú ešte ísť s trénermi, ale chcú si ešte pokorčuľovať s rodičmi. Ďalej tu máme separovanie odpadu, teda deti učíme aj trochu výchovu k životnému prostrediu a potom tu ešte máme klasickú slalomovú dráhu,“ prezradil Tomáš Ivan, prezident MHC 46 Bardejov.
 
A prečo sa takáto akcia koná?
 
„Vedie nás k tomu pohyb detí, zoznámenie sa s ľadom, teda takouto hravou formou ich prilákať ku korčuľovaniu,“ vysvetlil Tomáš Reviľák, inštruktor korčuľovania.
 
Šport je pre deti dôležitý
 
Pomocnú ruku tiež podala samospráva mesta, aj vďaka ktorej je zimný štadión v prevádzke.
 
„Treba poďakovať vedeniu aj poslancom mestského zastupiteľstva, ktorí aj v týchto ťažkých časoch sa snažia udržiavať športoviská aktívne. Treba si uvedomiť, že je to veľmi dôležitá vec pre fyzický a psychický zdravý výboj našich detí,“ poznamenal Pavol Goriščák, manažér MHC 46 Bardejov.
 
Spokojní boli tiež rodičia, niektorí na ľadovú plochu svoju ratolesť priviedli vôbec po prvýkrát.
 
„Priviedla som syna a dvoch synovcov a priviedlo ma sem hlavne to, že synovec je už hokejista, ktorý hrá za MHC, takže dúfam, že syn pôjde v jeho šľapajách,“ prezradila návštevníčka.
 
„My sme s dcérou chceli ísť najprv na verejné korčuľovanie, ale keďže je tu takáto akcia, tak to využijeme,“ povedal ďalší návštevník.
 
Deti si na akciu nemuseli zobrať vlastné korčule, tie sa dali zapožičať, rovnako ako prilby a hokejky. Vedenie klubu verí, že aj takouto akciou priláka čo najvyšší počet malých korčuliarov.
(16:40, red)
Diskusia
Pridať komentár