Futbal v Bardejove už robia Bardejovčania

3768x
05. November 2022
V tretej lige sa Partizán pohybuje na horných priečkach
Bardejovčania v šlágri kola s Lipanami prehrali gólom v samom závere 
 
Partizán sa niekoľko rokov potácal na dolnom konci tabuľky druhej ligy. V súťažnom ročníku 2020-21 ho od vypadnutia zachránilo len administratívne rozhodnutie, ale už o rok neskôr sa z druhej najvyššej súťaže pobral o stupienok nižšie.
 
Mužstvo vedené v tom čase Trnavčanom Šarmírom a poskladané z legionárov bez akéhokoľvek vzťahu k Bardejovu a bardejovskému futbalu ukazovalo neúctu k futbalovému fanúšikovi a jeho výkony boli tragické. Nakoniec sa ukázalo, že nič lepšie ako vypadnutie sa Partizánom prihodiť nemohlo.
 
Futbalové dianie na mestskom štadióne sa začínalo akoby odznova. Futbal začali robiť Bardejovčania s Bardejovčanmi a pre Bardejovčanov.
 
K mužstvu prišla dvojica trénerov Rastislav Kica a Ľubomír Čekan. Obaja vyštudovaní telocvikári a dlhoroční mládežnícki tréneri pôsobili spolu niekoľko rokov pri ligovom doraste. Kica má za sebou už aj skúsenosť s druhou ligou. Pod jeho vedením dosahoval Partizán skvelé výsledky, ktoré sa už ďalším trénerom opakovať nepodarilo.
 
 
Pri budovaní „nového“ mužstva stavili najmä na hráčov, ktorých poznali. Najstarším a najskúsenejším z nich je Miroslav Hanuščák (34), nasleduje Čikoš-Pavliško (33). Berecký a M. Lukáč majú 29, Pyda 27, Križanovský 25, Pangrác-Piter, Haščák a Stachura 24, Somov a Elexa 22, Venediktov 21, Šott a Borok 20, Kmec, Bombik, N. Lukáč, Bajaj, Stolárik, Tvardzik a Da Silva 19, Kukulský 18. (Križanovský je po operácii). Cudzinci sú traja (Da Silva – Brazília, Venediktov a Somov – Rusko). Hráči, ktorí nie sú odchovancami Partizána, sú piati (Venediktov (Petrohrad), Haščák (Lipany), Elexa (Košice), Borok (Košice) a Da Silva (Portuguesa).
 
Partizáni, napriek mladosti a neskúsenosti kádra, predčili všetky očakávania. Od začiatku súťaže sa pohybujú na čelných miestach tabuľky. Z 13 zápasov si po 7 víťazstvách, štyroch remízach a dvoch prehrách odniesli 25 bodov.
 
Loptu za chrbát súperovho brankára dopravili 24 krát, 16 krát bol úspešný súper. Prvú prehru utrpeli až v 12. kole na ihrisku Tatrana Oravské Veselé. Napriek podceňovaniu zo strany neinformovanej časti „tiežfanúšikov“, Tatran disponuje silným a skúseným kádrom a je B mužstvom Liptovského Mikuláša. Dva zo šiestich gólov dal bardejovský odchovanec Voško (hráč ligového Liptovského Mikuláša). Debakel 6:0 nepotešil, ale asi prišiel v pravý čas a určite bude poučením najmä pre mladých hráčov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU ZO ZÁPASU PROTI LIPANOM:
 
Druhú prehru pridali hneď v nasledujúcom kole, keď doma podľahli Lipanom 1:2. ŠK Odeva, rovnako ako Oravské Veselé, disponujú kvalitným kádrom s radom skúsených futbalistov a je vážnym ašpirantom na víťazstvo v 3. lige.
 
Najlepším strelcom mužstva je Somov so siedmymi presnými zásahmi. Berecký a Da Silva dopravili loptu do siete 3 krát (pozoruhodné je, že obaja sú stopéri). Červené karty videli Da Silva a Elexa. Žltých kariet dostali Partizáni 22 (najviac M. Lukáč a Elexa, po 4).
 
K tomu, kto bude zimovať na čele tabuľky, významne prispel zápas s Lipanmi. Partizáni strácajú dve kolá pred koncom na vedúcu Spišskú Novú Ves 5 a na druhé Lipany 4 body. V hre o „stupne víťazov“ je ešte aj Rimavská Sobota a za určitých okolností aj Vranov.
 
Na jeseň Bardejovčanov ešte čaká vonku Lučenec, doma Rimavská Sobota. Lipany hrajú doma s TU Košice a v Giraltovciach, Spišiaci v Rimavskej Sobote a doma s Vranovom.
(8:44, dsch)
Diskusia
Pridať komentár