Partizáni z Bardejova si z Lučenca odnášajú bod

1488x
06. November 2022
Partizáni získali bod
 
 
Lučenec je mesto v Banskobystrickom kraji. Má niečo vyše 25 000 obyvateľov. Prvá písomná zmienka o Lučenci je z roku 1247. MŠK Novohrad Lučenec vznikol ako občianske združenie v júli roku 2013. Je nástupníckym klubom po klube LAFC Lučenec.
 
Lučenecký futbal začínal v roku 1902 a vtedajší klub sa volal Losonci AS (Losonci Atlétikai Club). LAFC zanikol v roku 2016. Na štadióne MŠK Novohrad je 2000 miest na sedenie. Celková kapacita je 5 000 miest. V roku 2010 (rovnako ako v Bardejove) postihla štadión povodeň a spôsobila značné škody.
 
Bardejovčania si v tretej lige, aj napriek dvom prehrám v posledných dvoch kolách, urobili dobré meno a nikto si ich nedovolí podceňovať. MŠK napriek tomu, že je v tabuľke nižšie ako Partizán, má kvalitné mužstvo a tak aj Partizáni museli pri konečnej remíze siahnuť na dno svojich síl.
 
 
Zápas mal všetko čo potreboval a domáci fanúšikovia ocenili výkon svojich hráčov proti Bardejovu, ktorý bol miernym favoritom. Svedčí o tom aj diskusia na sociálnej sieti:
 
„Dnes to bol najlepší výkon v tejto jesennej časti, nemožno žiadnemu hráčovi nič negatívneho vytknúť, škoda dvoch nepremenených tutových šancí, ináč by dnes Bardejov kľakol v Lučenci, no hlavy hore a ideme ďalej, aj taký je futbal …. a doma sme na jeseň neprehrali a to môže málokto povedať a tak, športu zdar a futbalu zvlášť.“
 
„Ozaj veľmi pekný a dobrý zápas, nemáme zakončovateľa a to je veľká škoda.“
 
Partizáni sa po dvoch prehrách potrebovali opäť chytiť. Domáci však boli proti a v zápase podali veľmi seriózny výkon. Už v jeho úvode sa presadil Puspoky a Bardejovčania od 19. minúty prehrávali.
 
Hostia sa však nevzdávali a ukázalo sa, ako sa oplatí hrať až do konca. V 87. minúte zrovnal skóre stopér Berecký. Je to už jeho štvrtý gól.
 
Do konca jesennej časti súťaže ostáva už len jedno kolo. Hráči Partizána privítajú doma Rimavskú Sobotu (sobota 12.11. o 13.00 hod.)
 
MŠK Novohrad Lučenec – Partizán Bardejov BŠK 1:1 (1:0)
Góly: 19. Puspoky - 87. Berecký
Rozhodovali: Fúsek, Tramita, Štepanovský. ŽK: Lichý, Puspoky, Tchania – Da Silva, Berecký. 200 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Elexa, Kukulský, Kmec (90. Stolárik), Pyda, Da Silva, Borok, Somov, M. Lukáč (63. Šott), Berecký, Haščák
(18:57, dsch)
Diskusia
Pridať komentár