Bardejovskí hokejbalisti naďalej zbierajú body

1030x
15. November 2022
V Prešove s plným bodovým ziskom
Bardejovčania body zbierajú aj naďalej
 
V Prešove sa odohralo štvrté kolo ligy 3b HBL Východ. Do tohto kola sme išli s rešpektom, ale na druhej strane povinnosťou zbierať body v každom zápase. V doterajšom priebehu ligy sme stratili zatiaľ 6 bodov, čo nás radilo na štvrtú priečku v celkovej tabuľke. Aj to odzrkadľuje kvalitu tímov v lige.
 
V Prešove nás čakal Prešovský celok Assassins a nováčik ligy Orly Košice. V Prešove nás nastúpilo 17 hráčov a 2 brankári. Nakoľko sa k nám pridali aj posily z extraligového Popradu, ktoré sú v našom tíme už od minulého kola. Pred sezónou sme sa rozlúčili s Pivarníkom a Jenčušom, ktorí nastupujú za domáci celok z Košíc.
 
1.zápas HBC
 
Knights Bardejov – HBC Assassins Prešov 5:1
(góly: 2x Špirko, Lukaček, Pitoňák, Džamba – Pazdič)
 
V prvom zápase na nás čakal celok z Prešova. Tím, ktorý netreba nikdy podceniť. To sme si vraveli aj pred zápasom, že musíme hrať vzadu zodpovedne. Taktika slávila úspech, keď Knights išli do vedenia 1:0 zásluhou Pitoňáka. Do konca prvej tretiny sa podarilo uniknúť ešte Lukačekovi, ktorý pohodlným blafákom zvýšil na 2:0.
 
Druhá tretina začala a my sme trošku podcenili súpera. kedy sa podarilo Assassins znížiť na 2:1, úspešný strelec bol Pazdič. Museli sme sa vrátiť k prvej tretine, nakoľko sme vedeli, že si nemôžeme dovoliť strácať body. Prvý útok nám pracoval výborne, kde sa na úspešnú streleckú šnúru chalanov napojil Špirko 3:1. Bodku do konca tretiny mal na hokejke Džamba. Svižnou strelou zvýšil stav na 4:1 a na dosah mal v tímových štatistikách najlepšieho strelca tímu.
 
 
Tretia tretina veľké prekvapenie už nepriniesla. V polovici tretiny pustil Jurský do brány mladého Tkáča. Ten si pripísal prvé odchytané minúty za Knights. V závere zápasu si ešte medzi kruhmi našiel loptičku Špirko a tá skončila až za chrbtom brankára Assassins 5:1. Zvyšok tretiny už viac zaujímavých momentov nepriniesol a tak sme si odniesli veľmi dôležité víťazstvo 5:1.
 
2.zápas
 
HBC Knights Bardejov – HBK Orly Košice 7:3
(góly: 2x Dolhý, Špirko, Pitoňák, Džamba, Spišák, Vozarský – 2x Krcho, Sviatko)
 
Druhý zápas štvrtého kola 3b HBL ligy priniesla konfrontácia minuloročného majstra a nováčika ligy. V zápase skóre otváral kto iný ako Pitoňák, keď nie príliš prudká strela prešla okolo brankára Košíc. Pár minút nato Špirko doručil svoj povestný bekhend a milimetrové zakončenie skončilo v hornom rohu brány. Do konca tretiny sa pripomenula aj tretia formácia pod vedením Dolhého, ktorý je spolu s M. Rusnákom v zápasoch mentorom našich mladých hráčov. Tí okolo nich zbierajú skúsenosti v seniorskom hokejbale.
 
Druhá tretina znamenala, že znovu prepustil Jurský miesto mladému Tkáčovi. Orly chceli zmenu v bráne využiť a snažili sa zväčšiť aktivitu a dostávať nás pod tlak v našom pásme. Podarilo sa im z toho znížiť na 3:1. My sme vedeli, že takíto gól môže súpera nakopnúť. Zodpovednosť vzal na seba Dolhý, keď sa druhý krát v zápase trafil presne 4:1. Orly sa však nechceli vzdať a znovu sa dotiahli na rozdiel 2 gólov 4:2. Do konca druhej tretiny ukázal svoj hlad za gólmi Vozarský. Pred bránkou využil svoju výšku a váhu a loptičku pretlačil až za chrbát brankára 5:2.
 
V tretej tretine sme si už hovorili že nám stačí tento zápas už len dohrať. Druhá bardejovská formácia však nechcela ostať pozadu a tak sa prvý trafil kapitán tímu Spišák. A pár minút nato Džamba zakončil na 7:2. V závere zápasu Orly skórovali po tretí krát. No Bardejov si víťazstvo v zápase postrážil.
(21:30, M. Gmitter, foto: FB/HBC Knights Bardejov)
 
Diskusia
Pridať komentár