Blog: Bude verejnosť túto zimu bez ľadovej plochy?

48x
26. November 2015

Blog: Bude verejnosť túto zimu bez ľadovej plochy?

bardejov2.jpg

Takýto pohľad na korčuľujúcu verejnosť je nateraz na zimnom štadióne v Bardejove minulosťou

 

Musím sa priznať, že k zimným športom nemám veľmi blízko. Som skôr letný typ. Voda, slnko, more, opaľovanie, to je moje.  Párkrát za zimu vybehnem na snowboard, veď už ani zimy nie sú to, čo kedysi bývali. Aj keď mám už za sebou „štvrťstoročnicu“, zo svojej záložnej pamäti som po niekoľkých redakčných mailoch a správach s otázkami ohľadom otváracích hodín a prevádzky verejného korčuľovania vytiahla spomienku, ako každú nedeľu bežím za ruky s ockom po „dubovke“ a prešľapujem pred klziskom ešte pred otvorením.

Korčule som si našla jeden rok pod vianočným stromčekom ako darček, dokonca pravé, dievčenské, „barbie“ ružové. Aj keď zimný štadión pred rokmi nevyzeral tak, ako dnes, korčuľovanie si našlo svojich priaznivcov rovnako ako dnes. Z vašich mailov a správ na sociálnej sieti v redakcii vieme, že ľadová plocha pre verejnosť momentálne prístupná nie je. Keď sme sa snažili zistiť, kedy bude, nedostalo sa nám, podobne ako vám, nijakej konkrétnej odpovede. Napísali ste nám však, že ste počuli o stanovisku správcu ľadovej plochy, že kým nebude v prevádzke novovybudovaná Oroszová lávka, tak nebude v prevádzke ani ľadová plocha pre verejnosť.

Rovnako ako vy, sa nazdávame, že takéto rozhodnutie nie je veľmi na mieste, nakoľko prístupová cesta k zimnému štadiónu aj napriek pokračujúcej výstavbe protipovodňového múru pri rieke Topľa vedie. Taktiež obyvatelia sídliska Vinbarg sa na štadión vedia dostať spomínanou „dubovkou“. Široká verejnosť ostala údajne v nedeľu popoludní veľmi sklamaná a aj rozhorčená, nakoľko na štadión merali cestu kvôli vytvoreniu voľno časovej a aj zdravej pohybovej aktivity pre svoje ratolesti úplne zbytočne.

Ak sa stanovisko prevádzkovateľa ľadovej plochy nezmení a vy chcete, aby vaše dieťa využívalo túto zimnú sezónu ľadovú plochu a korčuľovalo sa, musí byť očividne členom hokejového klubu. Inak to nejde. Keďže v meste nie je pre deti veľa alternatív venovať sa zimným športom a momentálne aj pre chýbajúci sneh sa musia uspokojiť s bežnými mimoškolskými aktivitami prevažne interiérového charakteru, táto situácia nás o to viac mrzí. Nie je však v našej kompetencii s tým niečo urobiť, vieme na túto nelichotivú situáciu, bohužiaľ, iba poukázať.

(15:55, A. Marková)

Diskusia
Pridať komentár