Siedma futbalová liga po jesennej časti, kto sa stane majstrom?

1855x
03. December 2022
Siedma liga po jesennej časti
 
Najvyššia okresná súťaž (ligový ročník 2022/23) - VII. liga bude na jar pokračovať ešte dvomi kolami v základnej časti.
 
Jeseň sa hrala v dvoch skupinách (po 9 mužstiev). Prví piati z každej skupiny, postupujú do finálovej časti, kde sa bude bojovať o „okresného majstra“ a o postup.
 
Do „finále“ si prenášajú iba body získané s mužstvami, ktoré postúpili. Bude sa hrať dvojkolovo a to len so súpermi z druhej skupiny.
 
Rovnako tomu bude aj v boji o umiestnenie. Zo siedmej ligy sa nevypadáva a tak sa bude bojovať len o konečné poradie.
 
Na väčšinu mužstiev čakajú ešte v jarnej časti dva zápasy, takže konečné tabuľky „majstrovskej vetvy“ a vetvy o umiestnenie budeme poznať až v apríli.
 
 
Ako je povedané vyššie, do tabuliek nadstavby sa zarátavajú len body s tými súpermi, ktorí hrajú v rovnakých skupinách a tak si na poradie budeme musieť rovnako počkať.
 
V skupine A už je všetko jasné. Postupujú Osikov, Fričkovce, Lopúchov, Kurima a Bartošovce. O umiestnenie si zahrajú Abrahámovce, Poliakovce, Stuľany a Porúbka.
 
V Béčku je ešte o čo hrať. Istými postupujúcimi sú BFC 2018 Bardejov (39 bodov) a Kľušov (37 bodov). BFC má však o zápas viac. V boji o dve zvyšné miesta sú štyri kolektívy. Postúpiť ešte môžu Zborov (23), Malcov (23), Kružlov (21) a Smilno(19). Istí účastníci skupiny o umiestnenie sú Kobyly, N. Tvarožec a Dlhá Lúka.
 
V budúcom ligovom ročníku by chceli zástupcovia ObFZ Bardejov systém okresných súťaží zmeniť. Okrem siedmej ligy sa (pri dostatočnom počte mužstiev) ráta aj so založením VIII. ligy.
(16:56, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár