Hokejbalisti Bardejova zvládli aj posledné jesenné zápasy

1341x
05. December 2022
Posledné jesenné kolo 
Hokejbalisti zároveň pokrstili nové dresy 
 
V poslednom jesennom kole ligy sme cestovali do Humenného. Tam na nás čakal domáci celok a súper z Trebišova. Cestovali sme na zápas len so štyrmi obrancami a ôsmymi útočníkmi. Chýbali nám aj opory tímu a posily z Popradu. Dorazil však brankár Jurský. Z turnaja sme chceli brať čo najviac bodov, keďže každý bod je pre nás dôležitý.
 
Chalani dostali predčasné Vianoce formou nových dresov, ktoré sme pokrstili dvoma výhrami žiaľ, obe po nájazdoch. Nesmieme zabudnúť na nášho sponzora F&M Catering, ten zabezpečil pre hráčov posilnenie v podobe bagiet.
 
HBC Knights Bardejov – HBK Senators Trebišov 5:4 po SN
Góly Bardejov: 2x Ondeček, 2x Grohoľ, rozhodujúci SN Grohoľ
 
V prvom zápase kola sme nastúpili už druhýkrát v sezóne proti súperovi z Trebišova. Mali sme im čo vracať a to prehru z Liptovského Mikuláša. Podarilo sa nám dostať do vedenia zásluhou Ondečka, ktorý prelomil strelecké suchoty v lige. Trebišov však zbrane neskladal a stav stretnutia vyrovnal na 1:1.
 
Hokejbal bol pre divákov zaujímavý, hralo sa zo strany na stranu. Na 2:1 pre Bardejov zvýšil Grohoľ. Trebišov však začal aktívnejšie napádať a častejšie strieľať, čo premenil na góly. Zrazu Senátori vyhrávali 2:3. Knights však vedeli, že tento zápas môže byť úspešný, vzal to na seba Grohoľ, ktorý dostal loptičku tesne za chrbát brankára a zápas vyrovnal na 3:3.
 
V tretej tretine sa o slovo znovu prihlásil Ondeček, ktorý v piatok oslávil svoje 35-ate narodeniny a zvýšil na 4:3. Už sa zdalo že Bardejov bude zo zápasu brať plný bodový zisk, no nastala chyba vzadu, keď si po zlej rozohrávke Bardejov dal smolný gól. V nájazdoch to už bola lotéria, ale Jurský vychytal štyroch z piatich hráčov a víťaznú bodku v nájazdoch dal Grohoľ.
 
HBC Knights Bardejov – HBK Levíčatá Humenné 5:4 po SN
Góly Bardejov: 2x P. Rusnák, Ondeček, Špirko, rozhodujúci SN P. Rusnák
 
V druhom zápase kola na nás čakal domáci celok. Humenné bolo v tomto zápase podporované aj domácimi fanúšikmi. Bardejov však efektívne využíval protiútoky a išiel do vedenia strelou P. Rusnáka. Za ním sa znovu o slovo prihlásil Ondeček a zvýšill na 2:0.
 
V druhej tretine po druhýkrát skóroval P. Rusnák. Humenné však nechcelo v zápase prehrať a tlačilo súpera. Výbornými zákrokmi sa prezentoval Jurský. Ďalší protiútok Bardejova a znovu gól 4:0, úspešný strelec Špirko. Súper do konca druhej tretiny však znížil na 4:1.
 
Čakala nás posledná 12-minútovka v zápase. Hovorili sme si musíme to ešte vydržať. Udial sa však pravý opak a po chybách sme inkasovali hneď trikrát. Bola to asi najhoršia tretina v lige, keď sme si sami nechali ujsť zápas pomedzi prsty. Bardejovu nič nefungovalo a Humenné bolo zrazu na koni a vyrovnalo na 4:4.
 
Druhý zápas, druhé nájazdy. Oba tímy mali po päť nájazdov a v tom celom len jeden úspešný strelec Peter Rusnák. Bardejov nakoniec vyhral. Bola to však veľmi ťažká výhra, o to viac, že víťazstvo za tri body prešlo hráčom pomedzi prsty.
(15:04, M. Gmitter)
Diskusia
Pridať komentár