Hodnotenie jesennej časti z pohľadu Partizánov Stolárika, Kukulského, Bereckého a Lukáča

2308x
06. December 2022
Koniec jesennej časti
Andrej Stolárik 
 
Bardejovčania, po vypadnutí z druhej ligy, zmenili trénerov a prebudovali káder. Na trénerskú lavičku zasadli Rastislav Kica a Ľubomír Čekan. A tak ako už u Kicu býva zvykom, kabínu zaplnili prevážne mladí odchovanci. Tých vhodne dopĺňali skúsenejší hráči, väčšina tiež z bardejovskej liahne.
 
Cudzinci sú v mužstve len traja (Batista Da Silva - Brazília, Somov a Venediktov - obaja Rusko). Odchovancami Partizána nie sú Venediktov (Petrohrad), Haščák (Lipany), Elexa (Košice), Borok (Košice) a Da Silva (Portuguesa).
 
Na to ako hodnotia práve ukončenú jesennú časť 3. ligy sme sa opýtali niekoľkých hráčov Partizána. „Mladé pušky“ zastupujú Andrej Stolárik a Šimon Kukulský. Za skúsených borcov odpovedali Marko Lukáč a Michal Berecký.
 
 
Andrej Stolárik - 19 rokov, odchovanec Partizána, hrával v Bardejove od prípravky až po dorast. V doraste nosil kapitánsku pásku.
 
„Naše účinkovanie, túto jeseň, by som zhodnotil pozitívne. V kabíne je super partia. Do sezóny sme išli s veľkým očakávaním a nadšením ako sa nám bude dariť. Prvé zápasy sme zvládli na výbornú, ale záver jesennej časti už bol náročnejší. Najväčší problém sme mali s počtom zranených hráčov. Tých každým týždňom bolo viac a viac. Určite by sme potrebovali dávať viac gólov a celkovo zlepšiť finálnu fázu. Moje účinkovanie by som zhodnotil tak, že som vďačný za každú jednu minútu, ktorú dostanem na ihrisku. Snažím sa ju využiť naplno a jedine poctivým tréningom ich bude od zápasu k zápasu viac.“
 
Šimon Kukulský 
 
Šimon Kukulský - 19 rokov. Hráčska kariéra Partizán Bardejov, MŠK Žilina, Partizán Bardejov. Prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami od U15 po U19. V súčasnosti je v kádri reprezentačnej devätnástky.
 
„Myslím si, že pred začiatkom jesennej časti nikto nečakal, že sa budeme, s tak mladým kádrom, držať na úplne popredných priečkach tabuľky. Vytvorila sa výborná partia hráčov a realizačného tímu. Pracovali sme v dobrých podmienkach. Začali sme veľmi dobre a prvú prehru sme zaznamenali až v 12. kole v smolnom zápase. Z našej strany boli aj slabšie výkony, ale vo väčšine stretnutí sme dominovali a boli lepším tímom. Zimovať budeme na 3. mieste. Škoda niektorých zápasov, lebo sme sa mohli nachádzať ešte vyššie. Jesennú časť sme uzavreli peknou výhrou na domácom štadióne. Verím, že na jar pomôžeme Partizánu dostať sa tam kam patrí a fanúšikovia nám k tomu pomôžu.“
 
Michal Berecký 
 
Michal Berecký - 28 rokov, obranca, hrával za Kružlov, Bardejov, Gerlachov, Plavnica, Raslavice, Tatran Prešov, Bardejov.
 
„Po vypadnutí do 3. ligy sa mužstvo nanovo vyskladalo. Sami sme nevedeli ako to bude v lige, nakoľko prebiehala reorganizácia a prišli k nám mužstva aj zo stredného Slovenska. Naše mužstvo pozostávalo prevažne z odchovancov klubu, ktorí si prešli žiakmi alebo dorastom a patrili sme medzi najmladšie kolektívy v súťaži. Celková úroveň 3. ligy, oproti minulému roku, stúpla. Vykročili sme celkom slušne. Dvanásť kôl sme nepoznali premožiteľa. Až sme prišli na Oravu a dostali sme facku 6:0. Naše mužstvo taktiež postihli zranenia, ktoré ovplyvnili aj priebeh zápasov. Preto dostali príležitosť ostatní mladší hráči a tí nesklamali. Naberali potrebné skúsenosti medzi mužmi. Niekedy, v koncovkách zápasov so skúsenými súpermi, sme inkasovali v posledných minútach, čo nás veľmi mrzí. Verím, že sme sa z tých chýb poučili a v odvete sa ich budeme vyvarovať. Na záver jesennej časti sme zaznamenali víťazstvo 8:1 proti silnému súperovi z Rimavskej Soboty. Dúfam, že sme potešili bardejovského diváka a tým ho pozvali aj na ďalšie domáce zápasy.
 
Moje účinkovanie ovplyvnilo zranenie proti Kalinovu. Zlomil som si kosti v dlani a musel som podstúpiť operáciu. Vrátil som sa späť po 6 kolách. Mužstvu som chcel pomôcť ako sa len dalo. Či už vzadu držať to pokope, ale aj vpredu zo štandardných situácií. Práve z tých som strelil niekoľko gólov.
 
Po sezóne sme mali týždeň voľna na oddych. Následne pokračujeme v tréningovom procese. Všetci veríme, že pokračovať budeme ako doteraz.“
 
Marko Lukáč 
 
Marko Lukáč - 29 rokov, útočník, hrával za Partizán Bardejov, Legia Warszawa, Podbrezová, Ružiná, Zvolen, Poprad, Pohronie, Liptovský Mikuláš, Partizán Bardejov.
 
„Myslím si, že s priebehom sezóny môžeme byť spokojní. Nikto z nás, pred ňou, nečakal takýto priebeh. Sme veľmi mladý tím. Zbierame skúsenosti v ťažkých zápasoch, ktoré 3. liga liga prináša. Je tu veľa talentovaných a dobrých chlapcov. Myslím, že domáci fanúšikovia si v niektorých našich, hlavne domácich zápasoch, prišli na svoje. Uvidíme, čo prinesie druhá časť sezóny.
 
So svojimi výkonmi v prvej polovici súťaže určite spokojný nie som. Zo začiatku sezóny som hľadal streleckú formu a nedarilo sa mi tak, ako by som chcel. Ale je to futbal a ja som dosť skúsený a motivovaný, aby sa to v jarnej časti zlepšilo a aby som ešte viac pomohol tímu.“
(11:36, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár