VIDEO | Speváčka Slávka Tkáčová prichádza s vianočnou hudobnou novinkou

2818x
20. December 2022
Speváčka Slávka Tkáčová prichádza s vianočnou hudobnou novinkou
 
....ako však vraví „Pieseň ,,Vítajme Kráľa" v mojom šuplíku nie je žiadnou novinkou. Mám ju uloženú už asi tretie Vianoce, no mám pocit, že až teraz prišla tá správna chvíľa na jej vydanie. Chcela som ju nahrať vo veľkom štýle so zborom a to počas pandémie nebolo možné“.
 
Slávka má Vianoce veľmi rada a spájajú sa jej s nimi dve pravé podstaty tohto sviatku. Narodenie Ježiša Krista, ako zhmotnenie čistej Lásky a domov - stretnutia, moje mesto a moja rodina. To chcela Slávka zachytiť aj v piesni, čo sa jej aj podarilo. K spolupráci teda ako túžila, prizvala detský zbor Vinimini, v ktorom kedysi ako dieťa spievala tiež.
 
„Klip sme točili v rodnom Bardejove a keďže pracujem s deťmi, sú to práve ony, ktoré mi dodávajú to krásne čaro Vianoc, a tak som sa rozhodla vytvoriť niečo práve s nimi. Úvodné scény sú natočené na našej chate spolu s deťmi mojej kamarátky. Neskôr sme sa presunuli do krásneho dreveného kostolíka v skanzene v Bardejovských Kúpeľoch, kde sme točili so speváckym zborom.“
 
Slávka Tkáčová 
 
Slávka Tkáčová len pár mesiacov po víťaznej skladbe Košického zlatého pokladu – Zamilovaná, prichádza s vianočnou novinkou, ktorou chce prispieť k slovenskej hudobnej scéne i svojmu repertoáru. Potešiť vo vianočnom čase poslucháčov, ktorý sa neboja obohatiť „skalné“ vianočné hity o peknú novú skladbu.
 
„Prajem si aby každý pocítil pravé čaro Vianoc. A tým je Láska. Aby sme v dobe neporozumenia, vojny, aj ľudského chladu pocítili, že sme pred viac ako 2000 rokmi privítali na Zemi toho, kto tú moc má, ale demonštruje ju Láskou k nám“.
 
Všetkým prajem krásne, pokojné a požehnané Vianoce a verím, že sa vám nová skladba Vítajme Kráľa bude páčiť.
 
Slávka Tkáčová sa hudbe venuje odmalička. Prvé piesne zložila už na základnej škole. Je absolventkou Pedagogickej fakulty UK v Bratislave a aj súčasťou Bilingválnej Montessori školy, kde momentálne pôsobí.
 
Mimoriadne zaujímavou aktivitou tejto speváčky je OZRecyVeci Slovensko, v ktorom sa spolu so sestrami angažujú v recyklácii noseného šatstva – posúvajú ho ďalej a zároveň tým pomáhajú ľuďom, ktorí to potrebujú. Slávka Tkáčová je víťazkou aktuálneho 38. ročníka Košického zlatého pokladu, ktorý sa uskutočnil 22. októbra 2022.
(14:27, TS)
Diskusia
Pridať komentár