Vrtuľník zachraňoval dieťa, ktoré spadlo do rieky

2039x
18. Január 2023
Posádka záchranárskeho vrtuľníka zachraňovala pritopené dieťa
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB ATE) 

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Košíc bola dnes dopoludnia požiadaná o urgentný let do terénu za mestom Moldava nad Bodvou na pomoc pritopenému dieťaťu.

Ako informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková, po neodkladnom vzlete smerovala posádka k miestu určenia, kde sa už nachádzali pozemní záchranári.
 
„U 2,5-ročného dieťatka prebiehala kardiopulmonálna resuscitácia, ku ktorej sa pridali aj leteckí záchranári. Následne bolo preložené na palubu, napojené na umelú pľúcnu ventiláciu a letecky transportované do Detskej fakultnej nemocnice (DFN) v Košiciach, kde bolo za kontinuálnej resuscitácie odovzdané do starostlivosti lekárom detského oddelenia anestéziológie a intenzívnej starostlivosti,“ dodala Hopjaková. Dieťa bolo silne podchladené.
 
AKTUALIZOVANÉ 16:27
Polícia bola krátko pred 12. hodinou požiadaná príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru o asistenciu, ktorí boli privolaní k topiacemu sa dieťaťu v potoku. Dieťa (2 r.) z vody vytiahol miestny občan, ktorý ho videl na hladine. Dieťa prevzali záchranári RZP, ktorí začali na mieste s oživovaním. Následne dieťa previezli leteckí záchranári do jednej z košických nemocníc. Žiaľ, aj napriek enormnej snahe záchranárov a lekárov, dieťa krátko pred 14. hodinou v nemocnici zomrelo. Polícia v týchto chvíľach miesto udalosti dokumentuje a zisťuje bližšie okolnosti. 
(15:25, red.) 
Diskusia
Pridať komentár