Odišla legenda Bardejova, Ing. Štefan Hríbik

7910x
22. Január 2023
Smútok pod basketbalovými košmi
 
Odišla legenda Bardejova, Ing. Štefan Hríbik (6. 11. 1955 - 19. 1. 2023). Vo veku 67 rokov zomrela legenda basketbalu v Bardejove.
 
So Štefanom Hríbikom sa na mestskom cintoríne rozlúčime v pondelok 23. januára. Š. Hríbik vyrastal v období, keď školský šport bol v meste Bardejov v popredí verejného záujmu.
 
V školách vyrastala skvelá generácia.  S basketbalom začínal v 4. ZDŠ na Ševčenkovej ulici a pokračoval na gymnáziu. V drese Partizána dorastenci postúpili do národnej ligy.
 
Po návrate z vysokej školy v Zlíne (vtedy Gottwaldov) sa pod košmi športovej haly zišla vydarená generácia: Hríbik, Cingeľ, Čerchlan, Skonc, Pangrác, Šoth, Kľučarík, Dudinský, Rusiňák. Bol aj trénerom mužov a žien v 2. lige.
Oživenie priniesla celá rodina
 
Pred piatimi rokmi vstúpil do klubu aj s manželkou Danou a synom Štefanom. Naďalej bol lídrom a začali s výbermi na základných školách.
 
Navštevovali jednotlivé školy. S učiteľmi a deťmi sa porozprávali, nadviazali kontakt, povzbudili rodičov, aby si prišli zacvičiť a zahrať. Pred pandémiou zobral basketbalový klub pod svoje firemné krídla SLOVOBUV Bardejov s.r.o.
 
Výsledkom tímovej práce BKM, kde Štefan Hríbik bol prezidentom, bola zvýšená aktivita basketbalistiek a tréningová príprava od najmladšej kategórie až po kadetky.
 
V športovej hale pod deravými košmi zanechal výraznú stopu pri systémovo organizovanej práci s mládežou. Česť jeho pamiatke!
(20:27, šč)
Diskusia
Pridať komentár