VIDEO | Bardejovu pomôže s odpadom nová webstránka

1211x
23. Január 2023
Organizácia zodpovednosti výrobcov NATUR-PACK pripravila aj pre mesto Bardejov nový informačný portál akotriedit.sk
  
 
Mesto Bardejov bude využívať nový informačný portál www.akotriedit.sk.
 
Nový informačný portál www.akotriedit.sk si pre obce, mestá a samosprávy pripravil tím organizácie zodpovednosti výrobcov NATUR-PASK, as. Prostredníctvom tejto novej webovej stránky sa veľmi jednoducho po zadaní názvu svojej obce či mesta každý dozvie aký systém zberu je tam aktuálne zavedený.
 
Navyše, každý kto sa bude chcieť dozvedieť viac môže prezrieť alebo stiahnuť informačný leták, prípadne obsiahlu online príručku Alchýmia triedenia komunálneho odpadu. Spoločnosť NATUR-PACK, a. s., je organizácia zodpovednosti výrobcov pre obaly a zabezpečuje pre výrobcov obalov a neobalových výrobkov, elektrozariadení, batérií a akumulátorov plnenie povinností vyplývajúcich zo zákona o odpadoch. 
 
Hlavným poslaním spoločnosti NATUR-PACK, a. s., je okrem iného zabezpečovať nakladanie s odpadmi (zber, zhodnocovanie a recykláciu) pre všetky druhy odpadov z obalov, neobalových výrobkov, elektrozariadení, batérií a akumulátorov v súlade s princípom rozšírenej zodpovednosti výrobcov, ako aj realizovať aktivity zamerané na zvyšovanie environmentálneho povedomia obyvateľov, najmä v oblasti triedeného zberu a predchádzania vzniku odpadov.
 
 
Informačný leták k triedeniu odpadov z nového webu akotriedit.sk. (Zdroj: akotriedit.sk)  
 
No a ako vie tento portál pomôcť obciam a mestám? Veľmi rýchlo a tiež veľmi jednoducho. Stačí zadať ktorúkoľvek z partnerských samospráv NATUR-PACK a okamžite sa zobrazí aktuálne platný systém zberu. To v však nie je všetko. Kto sa chce o pravidlách triedenia dozvedieť viac, môže si priamo v systéme ktorý prislúcha zvolenej samospráve prezrieť alebo stiahnuť elektronickú verziu informačného letáku. A kto by chcel ešte podrobnejšie informácie, môže si prezrieť alebo stiahnuť Alchýmiu triedenia komunálneho odpadu, čo je najpodrobnejšia online príručka nielen o triedení odpadu.
 
To, že triedený zber na Slovensku nie je jednotný je síce určitou komplikáciou, ale pevne veríme, že aj vďaka našej pomôcke už zvládnuteľnou. Navyše, všade kde je to možné sa náš tím usiluje o zjednotenie systému a to v podobe takzvanej trojkombinácie, kedy sa spoločne zbierajú plasty, kovové obaly a nápojové kartóny (tzv. tetrapaky).
(10:20, red.)      
Diskusia
Pridať komentár