Muža zo Žakoviec okradli a vydierali intímnymi fotkami z mobilu

1215x
30. Január 2023
34-ročný Popradčan a 15-ročný Ukrajinec vyčíňali v obci Žakovce pri Kežmarku
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
Kežmarský vyšetrovateľ vzniesol minulý týždeň obvinenie 34-ročnému Popradčanovi pre zločin vydierania, zločin porušovania domovej slobody, prečin krádeže a prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku a 15-ročnému chlapcovi z Ukrajiny,  žijúcemu v Poprade pre prečin porušovania domovej slobody, prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku a prečin krádeže.
 
Obvinená dvojica mala počas noci z 18.1.2023 na 19.01.2023 odcudziť v jednom z rodinných domov v obci Žakovce (okres Kežmarok) mobilný telefón a kreditnú kartu, obe veci patriace majiteľovi domu. Kreditnou kartou následne uskutočnili tri úspešné platby na hazardnom portáli v sume takmer 2-tisíc eur. Ďalších 26 platieb bolo neúspešných.
 
O dva dni neskôr telefonicky kontaktoval starší z obvinených okradnutého muža s tým, že má nejaké fotky a videá, ktoré ho budú kompromitovať. V ten istý deň sa osobne stretli a pod hrozbou zverejnenia intímnych fotiek z ukradnutého mobilného telefónu žiadal od poškodeného 5-tisíc eur.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj) 
 
Zo strachu a obavy o svoj život a ovplyvnenia jeho rodinného života a verejnej mienky mu poškodený peniaze ešte v ten istý deň dal. Nasledujúci deň 22.1.2023 sa mladší z obvinených v spolupráci s druhým obvineným v popoludňajších hodinách vlámal do domu poškodeného muža v obci Žakovce a odcudzil mu odtiaľ 12-tisíc eur.
 
Kežmarskí policajti v nasledujúcich dňoch na základe zabezpečených dôkazov zadržali obidvoch podozrivých a následne im aj vzniesli obvinenie z vyššie uvedených trestných činov. Na staršieho z obvinených vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Sudca sa s predloženým návrhom na väzbu stotožnil a minulý týždeň ho vzal do väzby. Mladší z obvinených je stíhaný na slobode.
(09:15, red.) 
Diskusia
Pridať komentár