Vďaka snehu a mrazu sa lyžuje už aj v Bardejovskom a Svidníckom okrese

1338x
08. Február 2023
Snehové podmienky umožnili otvorenie lyžiarskej sezóny aj na severovýchode Slovenska
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Moja Makovica) 

Snehová nádielka posledných dní umožnila aj na severovýchode Slovenska naštartovať lyžiarsku sezónu.

Ako informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš – Bardejov Radomír Jančošek, sneh a s ním súvisiace lyžovanie boli atrakcie turistického ruchu, ktoré do začiatku februára v tejto oblasti chýbali. Výdatné sneženie však situáciu zmenilo a lyžiarske strediská už otvárajú alebo otvoria.
 

Ako konkretizoval, v lyžiarskom stredisku Regetovka v okrese Bardejov sa lyžuje už od 30. januára. Lyžiarske stredisko v obci Medvedie, približne 14 kilometrov od Svidníka, otvorilo sezónu v pondelok 6. februára a stredisko Makovica – Nižná Polianka, ležiaca v blízkosti cesty medzi Bardejovom a Svidníkom ohlásilo začiatok zjazdárskej lyžiarskej sezóny na piatok 10. februára. Aktuálne podmienky lyžiarskych stredísk a ceny lístkov sú dostupné na www.holidayinfo.sk.

V okolí Bardejova, Bardejovských Kúpeľov a Svidníka je podľa Jančošeka aj viacero zasnežených poľných ciest a singletrackov vhodných na bežky. Vyhovujú hlavne terény Zlaté – Stebnícka Magura, Kurovské sedlo a Mihaľov.

 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB Ranč Regetovka)  
 
„Od snehovej nádielky očakávame, že rozprúdi zimnú turistiku aj v Bardejove a okolí. Sneh a aj mráz chýbali pre klasické turistické lákadla spojené so zimnými športami, zjazdovým lyžovaním a bežkami. Naopak, cestovný ruch zatiaľ spoľahlivo ťahali celoročné atraktivity, predovšetkým kúpeľníctvo a wellness v Bardejovských Kúpeľoch. Otvorená je aj krytá plaváreň a wellness v meste Bardejov,“ uviedol riaditeľ OOCR.

Zároveň dodal, že mimo lyžiarskych svahov sú návštevnícky vďačné muzeálne expozitúry v Bardejove a v Bardejovských Kúpeľoch, ktoré patria pod Šarišské múzeum v Bardejove. „Ťahákom sú pamiatky UNESCO v Bardejove, drevené kostolíky, ale aj oboma svetovými vojnami poznačené okolie Svidníka a Dukly,“ upozornil Jančošek.

(14:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár