VIDEO | Skvelý prvý ročník Bardejovského benefičného bálu, financie poputujú na detské oddelenie

3606x
08. Február 2023
Bardejovský benefičný bál na výbornú
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Premiérový Bardejovský benefičný bál priniesol skvelú zábavu, stretnutie s priateľmi, no hlavne vyzbieranú sumu 1300 eur, ktorá poputuje na detské oddelenie v bardejovskej nemocnici s poliklinikou svätého Jakuba. Prvý februárový piatok patrili luxusné priestory reštaurácie Stodola všetkým, ktorí sa rozhodli pomáhať.
 
Z každého zakúpeného lístka smerovalo desať eur na pomoc najmenším. Bál, ktorý zorganizoval Fond Mila Olejára, napísal svoju prvú kapitolu, no v Bardejove sa už svojou účasťou hneď zaradil medzi najprestížnejšie spoločenské podujatia.
 
„Keď sme rozmýšľali o tom, pre koho by mohla byť benefícia, resp. pre koho by mohol byť benefičný bál určený, ten výťažok z benefičného bálu, tak nám napadla možnosť, že by to mohlo byť pre niekoho, kto je v rámci našej komunity veľmi významný prvok a nemocnica určite takýmto prvkom je. Špeciálne detské oddelenie v bardejovskej nemocnici je niečo, čo patrí do komunity Bardejova a chceme pomáhať tam, kde je to potrebné,“ uviedol Miloslav Olejár.
 
„Táto akcia je pre všetkých, bez ohľadu na to, kto sme, odkiaľ sme, kde pracujeme. V tento večer máme jednu spoločnú vec, a to je pomoc druhým,“ nadviazala Jarmila Stašová, organizátorka Bardejovského benefičného bálu.
 
Obmena postieľok pre detských pacientov 
 
Mária Kýpeťová Medrická, primárka detského oddelenia Nemocnice sv. Jakuba v Bardejove: „Som veľmi rada a veľmi si to vážim, že práve detské oddelenie bolo prvé, ktoré dostalo tie finančné prostriedky a veľmi si vážim všetkých ľudí, ktorí prišli, pretože dali dokopy zábavu a eleganciu s takým ušľachtilým zámerom a štedrosťou voči deťom. Za tie finančné prostriedky doplníme alebo obmeníme postieľky pre detských pacientov.“
 
 
Hosťom bálu bola skvelá speváčka, rodená Bardejovčanka Slávka Tkáčová, ktorá spolu so svojim hudobným parterom Jamesom Evansom dostala ľudí do varu. „Ja sa z toho veľmi a úprimne teším, že ste pozvali práve mňa, tu do Bardejova, do môjho rodného mesta. Tá atmosféra a všetko bolo výborné, sú tu ľudia, ktorých poznám, a fakt som sa cítila ako doma. A ešte o to viac sa mi to páči, že je to spojené s benefíciou, že pomáhame takto detskému oddeleniu nemocnice v Bardejove a naozaj veľmi rada podporím takúto vec,“ prezradila Slávka Tkáčová.
 
Hodnotná tombola 
 
Počas bálu nechýbala ani bohatá tombola, v ktorej boli veľmi hodnotné veci. Bardejovský benefičný bál sa vydaril na výbornú, čo zhodnotili aj všetci návštevníci.
 
Mária Kýpeťová Medrická, primárka detského oddelenia Nemocnice sv. Jakuba v Bardejove: „Bavíme sa veľmi dobre, je to plno ľudí, ktorých poznáme, mám tu aj svojich príbuzných, ktorí sa rozhodli podporiť, mám tu aj kolegov, takže je to taká veľmi vydarená akcia a prajem im, aby aj ďalšie akcie boli také dobré a aby z toho mali ľudia dobrý pocit, tak, ako aj my máme teraz.“
 
Slávka Tkáčová: „Želám v prvom rade veľa dobrých ľudí, ktorí to budú celé organizovať, veľa dobrých nápadov a samozrejme veľa veľa vyzbieraných peňazí, aby mohli pomôcť tam, kde je to potrebné.“
(18:17, red)
Diskusia
Pridať komentár