Futbal ich baví aj po štyridsiatke...

6560x
10. Február 2023
Futbal ich baví aj po štyridsiatke...
 
Partia chlapcov Partizána Bardejov 40+ sa cez zimu zúčastnila už piatich futbalových halových turnajov, ktoré im slúžia ako príprava na majstrovstvá Slovenskej republiky v malom futbale, ktoré sa uskutočnia toho roku prvý júlový víkend v Banskej Bystrici a kde by chceli obhájiť a tretíkrát po sebe získať titul, čím by zavŕšili zlatý hetrik.
 
Prvý turnaj úspešne absolvovali v novembri v Limanowej v Poľsku (Limanovia Old boys Cup) hráčov nad 35 rokov, ktorý vyhrali.
 
Turnaj v Limanowej Bardejovčania vyhrali
 
Druhý turnaj, ktorý usporiadal klub BFC Bardejov sa konal v decembri v mestskej športovej hale Mier v Bardejove pod názvom Bardejov Cup, kde sa pod hlavičkou Gaboltova sa umiestnili najlepšie z bardejovských tímov na peknom druhom mieste a nad ich sily bolo len mužstvo mladých chlapcov z Košíc.
 
Turnaj Bardejov Cup sa vydaril na výbornú, Bardejovčania skončili na krásnom druhom mieste 
 
Tretí turnaj, ktorý usporiadal klub Partizán Bardejov futsal s firmou Mafrestav pod názvom Mafrestav Cup sa uskutočnil v januári na troch kráľov v mestskej športovej hale Mier v Bardejove a bol najkvalitnejšie obsadený zo všetkých piatich turnajov. Chlapci opäť ukázali skúsenosti a aj s trochou dávkou šťastia sa im podarilo tento turnaj vyhrať. Turnaja sa zúčastnilo veľa kvalitných mladých tímov z Poľska, Bardejova, Prešova, Košíc, a ďalších miest.
 
Partizán Bardejov 40+ sa stal víťazom turnaja Mafrestav Cup v Bardejove 
 
Štvrtého turnaja sa zúčastnili v januári v meste Lacko v Poľsku pod názvom Lacko Old boys Cup hráčov nad 40 rokov a skončili na druhom mieste.
 
Striebro získali partizáni v poľskom Lackove 
 
Posledný turnaj sa konal opäť v januári v Poľsku v meste Korzenna pod názvom Korzenna Cup nad 35 rokov a tam nenašli premožiteľa a turnaj vyhrali.
 
21.1.2023 sa Hornošarišania zúčastnili turnaja Korzenna Cup, ktorý vyhrali
 
Mali pozvánku na turnaje do Česka a Maďarska, ale uprednostňujú turnaje v Poľsku, nakoľko sú bližšie, finančne menej náročnejšie a kvalita je tiež vyššia, lebo skoro v každom trochu väčšom meste majú mestskú ligu old boys nad 35 alebo 40 rokov, z ktorých si skladajú silnejšie tímy na turnaje na rozdiel u nás na Slovensku.
 
Chlapci, lepšie povedané „starí chlapci“, sa držia hesla FUTBAL NÁS BAVÍ AJ PO ŠTYRIDSIATKE a úspechy, ktoré dosahujú, sú pre nich motiváciou, aby sa udržiavali a cítili lepšie aj vo vyššom veku.
 
Ako sami hovoria: Teraz ešte vládzu, tak chodia hrávať, ale možno po päťdesiatke budú chcieť hrávať a už nebudú vládať.
 
Postupne k ním pribúdajú aj chlapci, ktorým už tiež ťahá na 40.
 
Na záver ešte možno dodať, že vďaka tomu, že dvakrát sa stali majstrami Slovenska, tak sa zúčastnili aj dvakrát ligy majstrov v Taliansku a Čiernej Hore, kde dvakrát nepostúpili zo skupiny do semifinále, ale druhýkrát už nechýbalo veľa. Majú motiváciu, že do tretice by sa im to mohlo podariť.
 
Tím tvorili: Vaľko P., Vasiliak M., Harbaľ A., Štefánik P., Hudáček J., Jurčišin M., Kuhajdík J., Gerčák P., Peregrim P., Javorský P., Hatnančík R., Lišivka M., Salamon M., Salamon F., Kaňuch M., Serečin F., Mašlej M., Čikoš-Pavličko J.
(18:11, red)
Diskusia
Pridať komentár