Detský korčuliarsky výcvik vo Svidníku

1054x
13. Február 2023
Detský korčuliarsky výcvik
 
Zimným štadiónom vo Svidníku sa ozýval veselý krik detí a tiež povzbudzovanie rodičov. Po týždňovom výcviku predškolákov z MŠ Ľ. Štúra vo Svidníku 20 detí ukončilo svoj prvý športový výcvik.
 
Prvý z 8 týždňov sa na ľade vo Svidníku končil v eufórii so zdolania samých seba.
 
Korčuliarsky výcvik
 
Zimný štadión vo Svidníku je od začiatku 22. 10. 2022 k dispozícii pre širokú verejnosť, pre hokejové tímy, pre návštevníkov s hokejkou a pukom a pridali sa k tomu aj možnosti krúžkov na ľade a od 6. 2. aj pre deti z materských škôl a základných škôl.
 
 
Osem turnusov, tri škôlky, 5 základných škôl a desiatky detí sa vystriedajú na ľade počas nasledujúcich týždňov. Každá škola absolvuje týždeň výcviku a v jej závere aj olympijsky deň.
 
Návštevnosť zimného štadióna
 
Od otvorenia 22.10.2022 k dňu 10. 2. 2023 ho navštívilo 13 760. Najväčšiu návštevnosť zaznamenali v prvý otvárací víkend a počas vianočných prázdnin, kedy bol denný priemer návštevnosti 384 ľudí, najvyšší počet návštevníkov bol 6. 1. 2023 v počte 445 ľudí za celý deň.
 
Zimný štadión vo Svidníku poskytuje okrem samotného korčuľovania aj požičiavanie korčuli, brúsenie korčuli a tiež teplé nápoje z automatu, časom by chceli tieto služby ešte rozšíriť o bufet.
 
 
Mesto Svidník získalo podporu na výstavbu Zimného štadióna vo Svidníku zo SZĽH vo výške 250 tisíc eur a aj tento výcvik je súčasťou spolupráce mesta a zväzu.
 
Primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová: „Sen o zastrešenej zimnej hale bol vo Svidníku desaťročia a bola snom viacerých primátorov, som rada, že sa nám to teraz podarilo zrealizovať a táto teplá zima znásobuje ešte viac jej opodstatnenie. V teplých až vysokoplusových hodnotách na teplomere si užívame stabilné podmienky na korčuľovanie v zastrešenej hale. Nesmierne ma teší vidieť deti na ľade a s heslom deti patria na športoviska som si dnes mimoriadne vychutnávala pohľad na šťastné deti a rodičov“.
(12:36, TS)
Diskusia
Pridať komentár