VIDEO | Túto sezónu trénovali lyžiari z klubu Štart Bardejov aj na Regeovke

2311x
15. Marec 2023
Lyžiari klubu Štart Bardejov trénovali túto sezónu aj na Regetovke
 
 
Lyžiarsky klub Štart Bardejov funguje od roku 2003. Pravidelne a úspešne sa zúčastňuje Východoslovenskej lyžiarskej ligy. Tohto roku vyvrcholila súťaž poslednú februárovú sobotu piatym kolom pretekmi na Lysej.
 
Lyžiarov a lyžiarky klubu Štart Bardejov sme zastihli pri tréningu v lyžiarskom stredisku na Regetovke, kde im v závere sezóny umožnili večerné tréningy zjazdového lyžovania v obrovskom slalome.
 
Tréner Bardejovského lyžiarskeho klubu Milan Kravec. (Zdroj: AHOJ.TV) 
 
„Najlepšie umiestnenie má naša juniorka Viktória a to celkové štvrté miesto vo Východoslovenskej lige. Šieste miesto v kategórii mladších predžiakov má Jakub Cudrák, čo je v rámci tejto ligy náš úspech. Za úspešných pretekárov považujem aj tých, ktorí tak vysoko nedosiahli, pretože ich umiestnenia sa pohybovali od 9. do 11. miesta,“ vysvetlil tréner Lyžiarskeho klubu Štart Bardejov Milan Kravec.
 
V klube momentálne trénuje pätnásť lyžiarov. Dvanásti aktívni pretekári v kategóriách od žiakov až po juniorov, plus traja malí lyžiari v kategórii super-baby. Kvôli nepriaznivým snehovým podmienkam nezačala tohtoročná sezóna v poľskom Tyliczy veľmi dobre. Zverenci trénera Milana Kravca mohli naplno ukázať svoje schopnosti až po natrénovaní v ďalších kolách Východoslovenskej ligy.
 
Lyžiarsky svah v Regetovke. (Zdroj: MH) 
 
„Trénujeme v rámci možností všade tam, kde je sneh. Začíname v poľskom Tyliczi, kde je zjazdovka zasnežená najskôr. Po minulé roky sme trénovali v Nižnej Polianke na Makovici, kde nám vychádzali maximálne v ústrety. No tento rok to bolo so snehom tak slabé, že sa im podarilo nasnežiť až po Novom roku a večerné lyžovanie, keď trénujeme my tam nebolo vôbec. Umožnili nám to ale tu v Regetovke, začo by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať,“ dodal Kravec.
 
Po večernom tréningu v Regetovke sme v závere lyžiarskej sezóny vyspovedali aj samotných pretekárov Bardejovského lyžiarskeho klubu.
 
Mladí lyžiari klubu Štart Bardejov. (Zdroj: AHOJ.TV) 
 
„Túto sezónu hodnotím trošku menej úspešne ako bola tá predchádzajúca, keďže tých tréningov bolo menej. Obe strediská, či už Makovica, alebo Regetovka, nám poskytujú perfektné podmienky,“ zverila sa nám Viktória Blažejčíková.
 
„Dnes sa mi jazdilo veľmi dobre, pretože podklad je trochu tvrdší,“ povedal Marek Blažejčík.
 
„Túto sezónu som pretekal vo všetkých piatich kolách Východoslovenskej ligy, nebolo to celkom najlepšie ale dúfam, že sa to nabudúce zlepší,“ komentoval tohtoročnú lyžiarsku sezónu Jakub Štaffen.
 
„Myslím, že tu na Regetovke sa mi jazdí trochu lepšie,“ povedal Oliver Štaffen.
 (11:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár