Bardejovčania porazili Poprad, získali potrebné tri body

1924x
19. Marec 2023
Tri body ostali pri Topli
 
Bardejovčania majú za sebou na jar dva zápasy. V nich nezískali ani bod. Pred zápasom im v treťoligovej tabuľke patrilo piate miesto. Popradčania majú za sebou kedysi úspešnú druholigovú príslušnosť i boj o postup do najvyššej súťaže. Prišli však finančné suchoty a FK sa prepadlo do ligy tretej.
 
V súčasnosti figurujú na 14. mieste a sú vážne ohrození zostupom o súťaž nižšie. Na jeseň vyhrali Bardejovčania v Poprade 0:2 (0:1). Góly dali Somov a Pyda. 
 
Tréner Kica sa v zápase musel prestavať stredový rad. Mužstvo opustil Haščák (Stará Ľubovňa) a v Stropkove sa zranil Kukulský. Na ihrisku chýbal aj vykartovaný obranca Berecký. Hostia začali lepšie a v 25. minúte sa presadil v pokutovom území nikým nebránený Škovran.
 
Domáci sa snažili s výsledkom niečo urobiť a ovocie priniesla 37. minúta. Po dobre rozohranom rohovom kope a závare pred bránou Pyda dopravil loptu za chrbát brankára hostí. Do polčasu sa už skóre nemenilo a tak sa do šatní odchádzalo za nerozhodného stavu.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
V druhej časti hry mali Partizáni viac z hry a vypracovali si aj niekoľko sľubných príležitostí.
 
Koncovka však viazla a tak sa gól čakalo až do 76. minúty keď sa presadil bardejovský kanonier Somov. Góly teda dali tí istí hráči, ktorí dokázali skórovať aj v Poprade. Na prvé body si Partizáni museli počkať tri kolá. Stále sa však držia v hornej časti tabuľky.
 
Na vedúcu Spišskú Novú Ves strácajú 10 bodov. Obavy zo zostupu mať nemusia. Otázne je však ako sa vyriešia finančné problémy klubu.
 
Partizán Bardejov BŠK – FK Poprad
Góly: 37. Pyda, 76. Somov - 25. Škovran
Rozhodovali: Konček, Baláž, Pavlendová. ŽK: Stolárik – Janigoš. 285 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko – Hanuščák, Elexa, Somov (90. Grimaldy) Pyda, Kmec, Da Silva, (89. Pangrác-Piter), Šott, Borok, M. Lukáč (64. N. Lukáč), Stolárik
(9:44, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár