Michal Grohoľ z Bardejova do Slávie Praha, teraz hráva v Rakúsku

3715x
25. Marec 2023
Bardejovský futbalista sa dokázal presadiť aj v zahraničí
Michal Grohoľ (v bielom) v drese Bardejova 
 
Michal Grohoľ (roč. nar. 1991, kluby Partizán Bardejov, Slávia Praha, Lokomotíva Košice, FK Gerlachov, ŠK Bernolákovo, SC Sommerein) je odchovancom bardejovského futbalu.
 
Na mestský štadión v Bardejove prišiel ako deväťročný a tréneri si hneď všimli, že tento chlapec je nielen talentovaný, ale aj pracovitý, obetavý a že je futbalu je ochotný obetovať všetko.
 
Už od svojho príchodu sa zaradil medzi najlepších. Postupne prešiel všetkým mládežníckymi kategóriami a vždy patril k oporám. Samozrejme, že záujem z iných klubov na seba nedal dlho čakať. V roku 2008 Michal prijal lákavú ponuku a odišiel do Slávie Praha.
 
Michal Grohoľ: „V Slávii som začínal pri C – doraste. Postupne som sa prepracoval až do dorasteneckého áčka, ktoré hralo najvyššiu súťaž.“
 
 
Po skončení pôsobenia u mládežníkov hrával Michal za slávistické béčko. Keď sa v roku 2011 objavila možnosť, že by sa mohol do Bardejova vrátiť, v Partizáne nezaváhali a dobre urobili.
 
Grohoľ, tak ako sme naňho boli vždy zvyknutí, sa okamžite zaradil medzi opory. Pomohol Bardejovu s postupom i s úspešným účinkovaním v druhej lige. Vždy ho bolo na ihrisku vidieť. Dobre technicky vybavený, rýchly a behavý univerzálny hráč, ktorý dokáže strieľať góly, si získal aj bardejovské publikum. Medzi divákmi patril k najobľúbenejším.
 
V roku 2018 odišiel do Lokomotívy Košice. Vydržal tam len krátko. Z Košíc sa vrátil zranený a dlho nemohol nájsť formu. To podmienilo aj ďalšiu zmenu dresu.
 
Momentálne znova pôsobí v zahraničí 
 
Michal Grohoľ: „Po odchode z Bardejova som na jednu sezónu prestúpil do FK Gerlachov. Ten vtedy hral 4. ligu. Prezident klubu Miroslav Dorin mi okrem futbalu zabezpečil aj prácu vo svojej stavebnej firme. Následne som sa rozhodol skúsiť niečo nové a moje kroky smerovali do Bratislavy.“
 
V hlavnom meste sa rýchlo udomácnil: „Tu som si našiel prácu a popri práci aj futbalový klub. Dve sezóny som hrával za ŠK Bernolákovo. Prezident ŠK Martin Mravec je môj kamarát a bývalý spoluhráč zo Slávie. O niečo neskôr prišiel do Bernolákova (na môj podnet) aj ďalší Bardejovčan Oliver Hoľpit. S Oliverom som hrával v Gerlachove.“
 
V súčasnosti „exslávista“ hráva v susednom Rakúsku: „Momentálne pôsobím v Rakúsku v klube SC Sommerein. Oslovil ma bývalý spoluhráč z Bardejova Dávid Berežný, či to nechcem skúsiť. Hráme 1. Klasse Ost. Nachádzame na ôsmom mieste. Chlapci ma prijali medzi seba, dá sa povedať, že hneď, nebol to žiaden problém. V kabíne je super partia. Hrá s nami ešte jeden Slovák Martin Zlatohlavý . Futbalovo sme na úrovni našej 4. ligy . V civilnom zamestnaní sa zaoberám predajom LED príslušenstva.“
(9:33, P. Cingel) 
Diskusia
Pridať komentár