V Levoči vyčíňal silný vietor, vyvrátil stromy a poškodil aj hroby

1205x
28. Marec 2023
Silný vietor napáchal v meste škody, popadané stromy poškodili aj hroby
(Zdroj: FB Mesto Levoča) 

Pondelkový silný vietor v Levoči napáchal škody aj na majetku mesta. Vo viacerých lokalitách vyvrátilo stromy, hlavne na sídlisku Západ, v lesoparku Schissplatz.

Ďalšie popadané stromy zase poškodili hrobové miesta na mestskom cintoríne. Menšie škody vznikli aj na budove zimného štadióna, kde bolo zdeformované oplechovanie. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.

Extrémne silné nárazy vetra v Levoči dosahovali rýchlosť 25,5 metra za sekundu. Podľa mesta ide o najvyšší náraz vetra za posledné roky. Samospráva v súčasnosti všetky škody monitoruje a rieši s jednotlivými poisťovňami. Technické služby mesta Levoča pracujú na ich odstránení.

 
(Zdroj: FB Mesto Levoča)  

Mestská polícia, Technické služby Mesta Levoča a ďalšie zložky integrovaného záchranného systému v meste sú od pondelka v pohotovosti.

„Mestská polícia prijala v tejto súvislosti viacero oznámení a zasahovala na niekoľkých miestach. Regulovala dopravu vo viacerých lokalitách, pri stavenisku obchodného centra Tesco riešila situáciu so spadnutým oplotením, o pomoc hasičov požiadali na Sídlisku Západ, kde v blízkosti základnej školy spadol strom,“ opísala samospráva. 
(13:10, red.) 
 
Diskusia
Pridať komentár