Už ste poslali vianočné darčeky?

7x
17. December 2015

Už ste poslali vianočné darčeky?

images.jpg

Ak sa chcete vyhnúť čakaniu v dlhých radoch, skúste v týchto dňoch navštíviť menšie pobočky pôšt

 

Keďže sú Vianoce za rohom, vybrali sme sa na poštu, aby sme pre Vás zistili, dokedy máte s posielaním vianočných darčekov ešte čas. Na pošte majú momentálne plné ruky práce a prepravujú oveľa viac zásielok a balíkov ako po iné obdobia v roku. Aj počas našej návštevy boli na pošte dlhé rady a ľudia posielali balíky aj vianočné pozdravy. Po krátkom rozhovore s pracovníčkou pošty sme zistili, že pre verejnosť je dôležitý zajtrajší dátum (18.12), rovnako aj pondelkový (21.12). Ak svoje zásielky pošlete počas týchto dní prvou triedou, s určitosťou by vašim blízkym na iných miestach republiky mali doraziť. Ak ich však zašlete neskôr, pošta za ich doručenie do vianočných sviatkov neručí.

Balíčky a pozdravy do zahraničia by už mali byť na ceste k ich majiteľom, nakoľko na ich prepravu si pošta vyhradzuje aspoň 7 pracovných dní. Do zahraničia sa Vám preto už zásielky posielať neoplatí, do sviatkov už prísť nestihnú. Podľa slov pracovníčky pošty „Bardejovčania tento rok, rovnako ako po minulé roky, najviac posielali pozdravy a darčeky príbuzným a priateľom do Českej republiky, štátov Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a severného Írska a tiež do Nemecka a Rakúska.“  

Pošta prepravuje množstvo balíkov aj preto, že čoraz viac ľudí obľubuje vyhnúť  sa stresu v nákupných centrách a nakupujú darčeky cez internet, v pohodlí domova. Nenechávajte si preto posielanie a kupovanie darčekov na poslednú chvíľu, aby ich Vaši blízky mali pod stromčekom v správny deň.

(16:40, A.Marková)

Diskusia
Pridať komentár