Košickí hokejisti zvládli aj druhý domáci zápas, Michalovce nestrelili ani gól

948x
02. Apríl 2023
Košice vedú v sérii už 2:0
Diváci si prišli na svoje, hala bola zaplnená 
 
Semifinálová séria proti Michalovciam sa zatiaľ vyvíja podľa dokonalého scenára. Košickí hokejisti využili prajné prostredie vypredanej Steel arény na zisk dvoch víťazstiev a po výsledkoch 3:1 a 2:0 sú na polceste do finále.
 
„Bol to opäť veľmi vyrovnaný a fyzicky ešte intenzívnejší zápas. Michalovce výborne bránia a hrá sa proti nim ťažko. Som preto rád za víťazstvo,“ zdôraznil po sobotňajšom triumfe tréner Dan Ceman.
 
Z pohľadu herného prejavu sa mu páčila predovšetkým druhá tretina. „Počas nej sme boli zväčša v ich pásme. Takto chceme hrať, no bohužiaľ sme si opäť nepomohli presilovkami. To je moja zodpovednosť a musíme vymyslieť niečo nové. Spokojný som naopak s hrou v oslabení a z pohľadu defenzívy hráme teraz veľmi dobre. Vyzdvihnúť samozrejme musím skvelého Janusa. Teší ma zvládnutie domácich duelov a teraz sa pripravíme na veľmi dôležitý tretí zápas.“
 
Gólman Košíc vychytal nulu 
 
Spomínaný Janus zneškodnil všetkých 19 striel hostí a pripísal si svoju prvú nulu v play-off.
 
„Chalani hrali naozaj perfektne a Michalovce veľa gólových šancí nemali. Zásluhou našej obrany teda máme čisté konto,“ ocenil Janus pomoc spoluhráčov.
 
Výkon v druhom zápase označil za ešte lepší, než bol ten piatkový. „Myslím si, že sme boli lepším tímom a výhru sme si zaslúžili. Jasné, bolo to opäť vyrovnané a v podstate o jednom góle. Snažíme sa však hrať dobre vzadu a máme hráčov, ktorí vedia dať góly. Dvakrát v rade sme ťažili z podpory vypredanej haly a diváci boli našim ďalším hráčom.“
 
Oceliari mali streleckú prevahu vo všetkých troch tretinách. O dôležitý prvý gól stretnutia sa postaral v úvode 24. minúty Oliver Jokeľ.
 
„Je to samozrejme super pocit. Každý gól v play-off poteší a obzvlášť v takomto vyrovnanom zápase. Bola to však výborná robota celej päťky,“ upriamil pozornosť na spoluhráčov 31-ročný košický odchovanec.
 
Jeho tretí gól sezóny bol určite dôležitejší, než predošlé dva zo zápasov proti Spišskej Novej Vsi a Liptovskému Mikulášu. Ako sa totiž neskôr ukázalo, išlo o gól víťazný.
 
 
„Zápasy play-off sú ťažké a Michalovce hrajú dobre. My si však ideme podľa nášho plánu a teším sa, že máme dve víťazstvá. Michalovce vzdorujú a hrajú veľmi organizovane. Musíme sa s tým popasovať a vyhrať aj v ich hale. Nečakám niečo iné a opäť to bude boj.“
 
Aj podľa kapitána Michala Chovana je priebežný stav série parádny. Obidva zápasy boli totiž „ťažké a vyrovnané. Pred fantastickou kulisou sme ich však zvládli. Vravel som, že teraz to už nebude fantastický hokej, ale celé mužstvo bojuje a je vynikajúce, že proti takému kvalitnému súperovi vedieme 2-0. Máme dvoch výborných brankárov a štyri vyrovnané päťky. To je naša sila.“
 
Za dôležitý faktor označil aj pomoc publika. „Atmosféra bola fantastická a sme veľmi radi, že je hala po rokoch opäť krásne plná. Radosť hrať pred takou kulisou.“
 
Podobne ako tréner Ceman, a Mišo vyzdvihol predovšetkým výkon z druhej tretiny. „Zavreli sme ich tam v útočnom pásme a toto potrebujeme hrať. Dobré však je aj to, že sme dokázali aj ubrániť ich útočnú snahu a pomáhali sme si jeden druhému. Máme tam ešte rezervy v presilových hrách, ale teraz sme to zvládli pri rovnovážnom stave a to je podstatné.“
 
Kľúčom k úspechu v sérii proti Michalovciam je samozrejme pozorná defenzíva. Päť gólov strelených vo dvoch zápasoch nepredstavuje vizitku streleckých hodov, no čo je podstatné, súper zo Zemplína sa zatiaľ presadil iba jediný raz.
 
„Vedeli sme, že Michalovce výborne bránia a snažíme sa ich zdolať ich vlastným receptom. Obe defenzívy sú pozorné a ani jednej strane zatiaľ nevychádzajú presilovky. Je to však spôsobené aj výbornými obranami a množstvom zblokovaných striel. Takto to bude pokračovať a čaká nás ešte veľa ťažkého hokeja. Ide sa do Michaloviec a pokúsime sa tom tam zvládnuť tak, ako doma. Tentoraz budú mať plný dom oni a musíme sa teda dobre pripraviť,“ upozornil Jaro Janus.
 
Samotný obraz hry by sa však nemal zmeniť ani po zmene dejiska stretnutí.„Opäť sa bude hrať z dobrej defenzívy a stále musíme mať vzadu tretieho hráča. Z toho môžeme vychádzať dopredu a vieme ich tam zatlačiť. Verím, že si už pomôžeme aj presilovkami, ale čakáme opäť náročný a vyrovnaný zápas. Máme dve víťazstvá, ale musíme ísť opäť od podlahy,“ uzavrel kapitán Michal Chovan.
(18:27, hckosice.sk) 
Diskusia
Pridať komentár