Bardejov ovládli slovenské šípky

1801x
07. Apríl 2023
DK Garžoľ na piatom mieste, Mika deviaty
 
Združenie šípkarských organizácií usporiadalo v športovej hale Mier 4. kolo Slovenského pohára jednotlivcov a majstrovstvá Slovenska. Počas troch dní sa v meste predstavili družstvá z 37 klubov za účasti 281 súťažiacich.
 
Za organizátorov z Darts clubu Garžoľ sme oslovili výraznú osobnosť Františka Miku. Veď pripraviť špičkové národné športové podujatie, najmä s náročnou infraštruktúrou, nedalo spať niekoľko dní.
 
„Nebolo to jednoduché. Aj pravidlá v hale sa zmenili. Museli sme zháňať sponzorov, aby priebeh zodpovedal požiadavkám. Zabezpečili sme služby i poriadok. Môžem povedať, že lepší turnaj nikto nevie zorganizovať ako Bardejov."
 
 Pred štyrmi rokmi sa šípkárska súťaž uskutočnila v Bardejovskej Novej Vsi
 
Mika: Na začiatku som sa bál
 
V domácom pohostinnom klubovom prostredí si vytvorili podmienky, kde sa dá napredovať.
 
„Ja sa snažím motivovať ľudí, aby mali záujem pripravovať sa. Máme dve ligy, jednu v sobotu a druhú tréningovú v stredu. Skupina hráčov, ktorí sme už niečo dosiahli, sa ďalším snažíme dohovoriť, aby sa nebáli ísť do súťaží. Ja som tiež začínal so šípkami a tiež som sa bál. Na mojich prvých majstrovstvách Slovenska som sa ani neprihlásil do súťaže. Keď som videl, koľko je tam dobrých súperov. Keď ma vyzve, tak budem na hanbu," vrátil sa aj do svojich začiatkov Mika.
 
 
V súťažiach majú iba družstvá mužov. Súťaže družstiev žien a juniorov sa na Slovensku nehrajú. No v tímoch Garžoľa sú stále hráčmi juniori aj ženy.
 
Tentoraz chýbali pri medailách
 
Lenže A mužstvo nezopakovalo bronzové umiestnenie z minulého roka.
 
O konečné finálové piate miesto sa pričinili F. Mika, Jozef Vavrek, Gabriel Varčaj, Dominik Kočik, Matej Čverha, Martin Ziman.
 
Za B družstvo Garžoľ, ktoré nepostúpilo zo základnej skupiny nastúpili: Martin Ševcov, kapitán, Matúš Tipul, Martin Margicin, Marek Gedra, Marek Patvarický, Lukáš Karabinoš.
 
V Bardejove si prvenstvo obhájilo družstvo z Hlohovca. „Môžem povedať, že sa nám nedarilo získať medailu. Nechcem hovoriť, že sme boli lepším tímom, asi mali sme viac smolných šípiek v terči.
 
Turnaj je špecifický v tom, že každý hrá pre všetkých. Niekedy aj ten, čo urobí len jeden bod, v konečnom účtovaní má cenu aj troch bodov. Je to tímová práca.
 
V súťaží jednotlivcov z 28 skupín postupovali po dvaja. Individuálne prvenstvo si odniesol Jakubove z Hriňovej, druhý bol Kecer z Košíc. Ja som bol z Bardejovčanov na 9. mieste. Súťaž žien vyhrala Jankovská z Brezna po výhre nad Sulovskou z Nitry."
(12:13, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár