Vo veku 82 rokov zomrel Milan Varganin

1890x
30. Apríl 2023
Zomrel Milan Varganin
Zomrel Milan Varganin 
 
28. apríla 2023 sa futbalový svet dozvedel smutnú správu o tom, že vo veku 82 rokov zomrel významný funkcionár slovenského futbalu, pán Milan Varganin.
 
Rodák z Marhane neďaleko Giraltoviec začínal s futbalom ako hráč. Ako 36 ročný sa dal na funkcionársku dráhu a vydržal na nej desiatky rokov.
 
Asi najviac sa do povedomia fanúšikov zapísal v 90-tych rokoch, keď v pozícii manažéra bol pri najväčšom úspechu bardejovského futbalu.
 
Ako manažér klubu vytvoril s predsedom Františkom Hviščom dobre zohranú dvojicu, ktorá dala miestnemu futbalu lesk a slávu, akú toto kráľovské mesto nezažilo nikdy predtým ani potom.
 
Cieľavedomá práca sa prejavila tým, že miestny klub BSC Jas urobil veľký futbalový skok, ktorým prekvapil celé Slovensko. Po pôsobení v Bardejove sa vrátil do Giraltoviec.
 
Milan Varganin dlhé roky pracoval aj v komisiách VsFZ. Najprv na ŠTK, neskôr v disciplinárnej komisii. Posledná rozlúčka s Milanom Varganinom bola dnes, 30.4. 2023 na Mestskom cintoríne v Giraltovciach. Česť jeho pamiatke!
(14:48, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár