Gólová prestrelka medzi Košicami a Bardejovom, v zápase sa aj červenalo

2074x
01. Máj 2023
Deväť presných zásahov, brankári sa nevyznamenali
Košičania sa s Bardejovom stretli aj v príprave 
 
V dvadsiatom štvrtom kole tretej futbalovej ligy, skupiny východ, hostia Slávia TU Košice futbalistov Partizána Bardejov. Domáci hráči boli pred duelom favoritmi, čo aj potvrdili a zaslúžene vyhrali rozdielom troch gólov.
 
Bardejovčania strelili na pôde súpera tri góly, ale body si z Košíc nevezú. Slávia bola od začiatku lepšia, dôraznejšia aj úspešnejšia v zakončení.
 
Defenzíva hostí škrípala a tak už do polčasu bolo vymaľované. Domáci strelili v krátkom časovom slede tri góly, za hostí korigoval v závere polčasu Berecký.
 
 
V 43. minúte musel ihrisko, po druhej ŽK, opustiť domáci Katunský.
 
Ani v druhej časti, napriek presilovke, to nebolo pre partizánov lepšie. Defenzíva bez potrestaného Elexu nefungovala a tak sa opäť presadzovali hráči TUKE.
 
Hneď v úvode strelil gól Tiščan a o niekoľko minút neskôr sa presadil Gladiš. Číselná prevaha Bardejovčanov sa skončila v 66. minúte. Ihrisko musel nedobrovoľne (po 2 ŽK) opustiť Batista da Silva. Čaká ho trest a tak Partizáni budú musieť, v nasledujúcom zápase (zápasoch), opäť improvizovať.
 
 
Súper poľavil a výsledok upravil dvoma gólmi Pyda. Posledné slovo však mali opäť Košičania. V úplnom závere zápasu stanovil konečný stav striedajúci Smieško. Ten na strelenie gólu potreboval byť na ihrisku len tri minúty.
 
Prehra Bardejova znamená, že Partizáni klesli v ligovej tabuľke zo štvrtého na siedme miesto. Od štvrtého miesta ho však delí len bod. Slávia je na piatom mieste, pri rovnakom počte odohraných zápasov má o bod viac.
 
Slávia TU Košice – Partizán Bardejov BŠK 6:3 (3:1)
Góly: 14. Sidath Sow, 18. a 21. Abraham Portugalyan, 53. Samuel Gladiš, 83. Mojmír Trebuňák, 90. Matúš Smieško - 37. Michal Berecký, 60. a 90. Vladimír Pyda
ČK: 43. Matúš Katunský (po 2 ŽK) - 66. Pedro Guilherme Chaves Batista Da Silva (po 2 ŽK)
Košičania nastúpili v tejto zostave: Pangrác – Katunský, Korijkov, Magda, Urban, Tišťan, Vancák, Sow, Gladiš, Trebuňák, Portugalyan
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko - Hanuščák, Grimaldi, Somov, Pyda, Kmec (75. Sestari), Batista da Silva, N. Lukáč (75. M. Lukáč), Šott, Berecký, Stolárik (75. Stachura)
 
V sobotu 6.5.2023 Partizán na svojom ihrisku privíta Giraltovce. Začiatok zápasu je o 16.30 hod. Slávia TU o deň neskôr, v nedeľu 7.5. 2023 od 11.00 hod. bude hostiť Fiľakovo.
(10:11, P. Cingel, red)
Diskusia
Pridať komentár