Partizáni konečne vyhrali, rozhodli dvomi gólmi po zmene strán

1882x
07. Máj 2023
Tri body ostali doma, Sobek s čistým kontom
V bráne Partizána dostal príležitosť gólman Sobek, svoje družstvo podržal 
 
V Giraltovciach sa hrá futbal od roku 1916. Od ročníka 2014/15 pôsobí družstvo v tretej lige. Domáci Bardejovčania boli po 24. kolách na siedmom mieste (36 bodov), ich súper okupoval 13. priečku a na Partizánov strácal bodov štrnásť.
 
Na jeseň vyhrali Bardejovčania na ihrisku MFK 2:1. Oba góly dal Somov. V jesennom zápase v 31. minúte videl červenú kartu Elexa a v 62. sa začervenalo pred očami Batistu Da Silvu.
 
Ale aj napriek oslabeniu priviezli vtedy Partizáni z Giraltoviec tri body. Partizáni mali pred zápasom za sebou deväť jarných kôl. Ich bilancia oproti jeseni nebola najlepšia.
 
Zatiaľ čo v jesennej časti dokázali päťkrát zvíťaziť a štyri razy remizovať, čo znamenalo 19 bodov, na jar s rovnakými mužstvami (samozrejme v opačnom garde) zvíťazili dvakrát, jeden raz remizovali a šesť krát bol úspešnejší súper.
 
Bardejovčania tak získali sedem bodov. Partizáni poslednýkrát vyhrali ešte v 19. kole nad Popradom, ale víťazstvo nad Giraltovcami bolo povinnosťou.
 
POZRITE SI BOHATÚ FOTOGALÉRIU:
 
V úvode stretnutia to tak však nevyzeralo. Hostia boli lepší a mali loptu viac na kopačkách. Vyslali aj prvú strelu, keď sa do priestoru Sobekovej brány trafil Čuška.
 
Domáci však postupne preberali iniciatívu a vytvárali si príležitosti na strelenie gólu. N. Lukáč ani Kmec však nemierili presne. Na druhej strane obranu Partizána trápil aktívny Makara.
 
Do vážnejšej šance ho však bardejovská defenzíva nepustila. Nezaujímavý prvý polčas sa tak skončil bez gólov.
 
Tie prišli až v druhej polovici. Tréner Kica poslal na ihrisko M. Lukáča. Jeho príchod znamenal oživenie ofenzívy domácich. V 51. minúte napriahol Pyda a jeho presná strela skončila za chrbtom brankára MFK.
 
 
Na druhej strane v 59. minúte zazvonila žrď Sobekovej brány. Druhý gól pripravil Marko Lukáč. Rýchly únik a presná prihrávka pred bránu kde sa nikým nebránený Šott nepomýlil a poslal loptu do siete Slovana.
 
O niekoľko minút neskôr, najlepší hráč na ihrisku Pyda vysunul Lukáča, ten pri únik padol, ale rozhodca situáciu ako faul neposúdil.
 
Aktívny Pyda sa ešte pokúšal o zmenu skóre, ale s jeho dobrou strelou si Prysiazhniuk poradil. Pekný moment ukázal v závere zápasu ešte len 16 ročný Zamborský. Jeho nožničky však v bráne neskončili.
 
Partizán Bardejov BŠK – MFK Slovan Giraltovce 2:0 (0:0)
Góly: 51. Pyda, 60. Šott
Rozhodovali: Fusek, Maliňák, Horváth. ŽK: Stolárik, Berecký, N. Lukáč - Tomáško, Čuška, 350 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Sobek – Hanuščák, Stolárik, Somov (90. Sestari), Kmec (81. Balaščák), Pyda, N. Lukáč, Elexa, Šott (85. Zamborský), Stachura (46. M. Lukáč), Berecký
(14:22, P. Cingel, red)
Diskusia
Pridať komentár