Bardejovskí hokejbalisti sú vo finále

2127x
08. Máj 2023
Hokejbalisti zvládli aj druhý semifinálový zápas
Vo finále sa stretnú s Prešovom 
 
Druhý zápas semifinále sme nastúpili v Humennom dňa 06.05.2023. Do Humenného sme si so sebou brali stav série 1:0. Vedeli sme, že ak budeme úspešní v zápase sme vo finále. Kde budeme čakať ako dopadnú zápasy druhého semifinále medzi Prešovom a Liptovským Mikulášom (postúpil Prešov taktiež výhra 2:0 na zápasy).
 
2. Semifinále
 
Zápas začal vo vysokom tempe, oba tímy vedeli ako je pre nich dôležitý. Humenné chcelo sériu natiahnuť a my ukončiť. Otvárací gól zápasu strelil Špirko, ktorý si našiel miesto pred bránkou a zakončil za chrbát Balogáča. Humenné však reagovalo pohotovo a v priebehu pár minút vyrovnalo na 1:1. Päť minút pred koncom prvej tretiny sa menil znovu ukazovateľ skóre a znovu Špirko zvýšil na 2:1. Tento stav sa znovu menil . Po pár sekundách sme znovu inkasovali a prvá tretina skončila 2:2.
 
Do druhej tretiny sme išli s tým, že takéto doslova rovnaké góly nemôžme inkasovať. My ideme do vedenia, hneď nato chyba a stav je znovu vyrovnaný. Hrali sme zodpovednejšie vzadu. Veľa síl nám odoberalo aj množstvo osobných súbojov. Znovu prišla chyba počas striedania na našej strane a Humenné išlo do vedenia 3:2.
 
 
V tretej tretine sa v zostave urobili drobné zmeny. Nakoľko stále sme cítili šancu. Síl sme už mali po menej, veľa nás stáli aj oslabenia. Keď tu znovu sa o slovo prihlásil Špirko a doručil svoj hattrick do Humenného 3:3. 4. minúty dokonca zápasu sa o slovo prihlásil zlatý strelec minulej sezóny Grohoľ, ktorý ukázal svoju veľkosť v dôležitých zápasoch a poslal nás do vedenia 4:3. Humenné začalo tlačiť všetko do bránky. V poslednej minúte veľkú šancu zmaril výborný Jurský, ktorému sekundoval Cifra. Pred záverečným hvizdom počas humenskej hry bez brankára zavŕšil svoju ONE MAN SHOW Špirko a uzatvoril skóre zápasu na 5:3.
 
 
Matúš Gmitter: Bol to pre nás náročný zápas, aj celá séria. V zápase nám výborne pracovala prvá formácia. Chalani išli na maximum v oslabeniach sme výborne bránili. Škoda tých chýb, ktoré súper hneď trestal. Do finále si musíme preniesť len pozitíva. Mladí hráči Cmar a Budinský dostali v zápase taktiež priestor a využili ho výborne. Dokazujú nám, že za pár rokov z nich môžu byť lídri tímu, ale stále sa musia ešte učiť a zlepšovať.
 
 
No nechcem spomínať jednotlivcov, každý kto je v tíme má na tomto všetkom svoj veľký podiel. Napríklad Pagáč, ktorý odohral zápas a po súboji skončil v nemocnici. Prajem mu skoré uzdravenie. Všetci to ťaháme spoločne a každý z nás sa o to snaží pričiniť tak ako je v jeho silách. Nikto nie je viac ako tím, a bojujeme jeden za druhého. Veď predsa #SpoluSmeKnights.
 
Humennému ďakujeme za výbornú sériu a vás všetkých už teraz pozývame 14.05.2023 na 2. finálový zápas v Bardejove (čas však ešte upresníme). Finále sa hrá na tri víťazné zápasy: 13.05.2023 (PO), 14.05.2023 (BJ), 20.05.2023 (PO), 21.05.2023 (BJ) prípadný piaty zápas ešte nemá termín.
(14:33, MG)
Diskusia
Pridať komentár