Bardejov čaká čo sa udeje, Svidník sa zachránil

3546x
17. Máj 2023
Vladislav Palša a Rastislav Kica po derby zápase
Tréner Bardejova Rastislav Kica 
 
Po zápase Svidník - Bardejov v 3. lige, v skupine Východ (2:0) bol spokojnejší tréner mužstva domácich.
 
Vladislav Palša, odchovanec Partizána Bardejov, si nakoniec našiel miesto pod Duklou a zdá sa, že urobil dobre.
 
„Sme spokojní s výsledkom, zachránili sme sa v súťaži a to bol najdôležitejší cieľ klubu. Derby s Bardejovom sme mali pod kontrolou. Som rád, že súpera sme nepúšťali do výraznejších finálnych koncoviek. Mali aj šancu, trafili brvno. Možno by to malo iný priebeh. Škoda, že sme v 1. polčase nepremenili možno dve, tri dobré príležitosti."
 
 
Do skončenia súťaže sú ešte štyri kola. Palša nemá široký káder hráčov. Farma s Prešovom pomohla. No aj domáca enkláva je prínosom.
 
„Po jesennej časti prvoradým cieľom bola záchrana. Teraz sme v pohode a každý si zahrá. Je tu priestor vyskúšať si niektoré činnosti, ktoré sme nemohli hrať pod tlakom záchrany. Ja som s farmou nesúhlasil. Keďže nemám široký káder, stále sme závislí na tom Prešove. Musíme čakať, kto nastúpi do zápasu. Minimálne dvaja, traja. Sú tu aj domáci odchovanci, ale to sa tu vo Svidníku nedá na to spoliehať. Šancu dostávajú aj hráči z dorastu, posúvajú sa vo futbalovej kariére."
 
Tréner Partizána Bardejov Rastislav Kica charakterizoval úroveň futbalu ako priemernú z oboch strán. Kľúčoví hráči tentoraz išli za prácou za hranice.
 
„Domáci boli možno o trochu lepší, dali dva góly a preto vyhrali. Vpredu sme boli neefektívni. Za stavu bez gólov Nikolas Lukáč trafil brvno. Keby bol presný bol by priebeh možno iný. V obrane sme sa dopustili dvoch chýb, ktoré domáci využili. Zápas možno rozhodol domáci brankár a Ivanko Macej, ktorý u nás hral sezónu."
 
 
Domáci mali rozdielových hráčov z prešovskej farmy. Kica hovorí o budúcnosti mladých futbalistov Partizána. No v klube už je predstava, čo sa udeje.
 
„Aj my máme rozdielových hráčov. Berecký nemohol nastúpiť po ŽK, Pyda išiel za prácou. Je to o celkovom dianí okolo futbalu v klube. Svidník mal piatich hráčov z Prešova, ktorí trénujú možno aj dvojfázovo. To sa nedá hovoriť o tréningoch u nás. Doplnili ich domáci aj z okolia. Nešli sme predať kožu ľahko. Naši dorastenci ešte nedokázali zvrátiť výsledok. Na budúcu sezónu ešte môžu hrať za dorast. O tej budúcej ešte nerozprávam. No je predstava ako to bude vyzerať a čo sa udeje."
(21:04, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár