V Bardejovských Kúpeľoch už čoskoro otvoria kúpeľnú sezónu

2743x
26. Máj 2023
Bardejovské Kúpele dúfajú, že štartujú konečne výbornú sezónu
Súčasťou otvorenia je požehnanie minerálnych prameňov 
 
V Bardejovských Kúpeľoch v piatok 2. júna 2023 slávnostne začne 26. ročník kúpeľnej sezóny. Na programe je otvorenie Parku Bélu Kélera pri Stredisku obchodu a služieb, jeho hudobnej lavičky a pamätnej tabule o 14.00 hod. Za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej, potom o 15.00 hod. v priestoroch kúpeľnej kolonády požehnajú minerálne pramene. Tieto akcie sú voľne prístupné širokej verejnosti. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.
 
„Večerný program v priestoroch letného kúpaliska Bardejovských Kúpeľov je z kapacitných dôvodov určený len pre pozvaných hostí od 17.00 hod. a pre zamestnancov a limitovaný počet kúpeľných hostí od 19.00 hod. Hlavnými hviezdami budú Kandráčovci a Natália Puklušová. Nebude chýbať ohňostroj, vatra a po 22.00 hod. tanečná zábava. Vstup je len na pozvánky, pretože obmedzená kapacita kúpaliska 900 osôb neumožňuje účasť širokej verejnosti. Akcia sa uskutoční za každého počasia. V priebehu roka potom uskutočníme množstvo iných akcií, na ktorých radi privítame všetkých návštevníkov a pokúsime sa im vynahradiť neúčasť na otvorení,“ vysvetľuje T. Šatanková.
 
Začína bohaté kultúrne leto
 
Otvorenie sezóny je jednou z najdôležitejších spoločenských udalostí kúpeľov. K najatraktívnejším podujatiam tohtoročnej kúpeľnej sezóny budú ešte patriť Medzinárodné hudobné leto, Bardejovské kúpeľné dni, Alžbetínsky deň, Pivný festival a Hornošarišský Vínny festival. Verejnosť si bude môcť už pri otvorení sezóny vychutnať aj vymenenú dlažbu v spodnej časti areálu pred kúpeľnou kolonádou a ďalšie dve vynovené fontány v parku pred liečebným domom Alžbeta.
 
Bardejovské kúpele sú obľúbeným miestom oddychu, liečby i kultúrneho života. Priťahujú predovšetkým návštevníkov z Prešovského a Košického kraja. Teraz majú kapacitu v hlavnej sezóne až 1121 lôžok. Otvorené sú pre verejnosť každodenne. Lákadlom sú predovšetkým dva wellness komplexy a v lete aj vonkajší bazén. Väčšie Wellness SPA - bazénový a saunový svet je v hoteli Ozón a menšie v hoteli Alexander. V komplexe Wellness Spa je možné využiť denne bazén v čase 11.00 - 21.00 h. a saunový svet v čase 13.00 - 21.00 h. Vo štvrtok až pondelok sú prístupné aj fitness, masáže a solárium.
 
 
Bardejovské Kúpele, a. s., majú najširšie indikačné zameranie spomedzi všetkých slovenských kúpeľov. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Osem prameňov je zavedených do krytej temperovanej kolonády, kde sa využívajú na vnútornú balneoterapiu formou pitných kúr. Vychutnávala si ich nielen cisárovná Alžbeta, ale pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska.
 
Vybrané kultúrne podujatia v Bardejovských Kúpeľoch v roku 2023:
 
LETNÉ PROMENÁDNE KONCERTY, 3.7. - 27.8.2023. Tradícia koncertov klasickej hudby, patrí niekoľko desaťročí ku pravej kúpeľnej atmosfére. Prebiehajú na pódiu pri Kúpeľnej kolonáde počas letnej TOP sezóny denne okrem pondelkov, prvý koncert utorok - nedeľa 11.00-12.00 h., druhý koncert 16.30-18.00 h./ v podaní salónneho orchestra Cassovia Ensemble Košice. Koncerty sú BEZPLATNÉ.
 
BARDEJOVSKÉ KÚPEĽNÉ DNI, 8. - 9.7.2023 /sobota, nedeľa/, areál pri kúpeľnej dvorane Tradičné podujatie spojené s bohatým kultúrnym programom. Súčasťou podujatia sú aj atrakcie a rôzne animačné aktivity pre deti, prezentácia a predaj tradičných remeselných výrobkov.
 
VÝSTAVA KVETOV, 18.-20.8.2023. BARDEJOVSKÉ KÚPELE a.s. a Gladiol klub Prešov pozývajú na Výstavu kvetov - gladioly a ruže do kúpeľnej kolonády
 
ALŽBETÍNSKY DEŇ, 20.8.2023 / nedeľa/ Pamätný deň, ktorý sa realizuje na počesť návštevy cisárovnej Alžbety – zvanej Sisi, ktorá sa liečila v Bardejovských Kúpeľoch 1. - 22.7.1895. Sprievodný program, voľný vstup do muzeálneho apartmánu Sisi, fotenie s cisárovnou a Franzom Jozefom v dobových kostýmoch, v priestoroch kolonády výstava fotografií z jej života. Vstup voľný.
 
KÚPEĽNÁ DYCHOVKA A PIVNÝ FESTIVAL, 3.9.2023 / nedeľa/, Areál pri Kúpeľnej kolonáde Prehliadka rôznych dychových hudieb aj s mažoretkami. Súčasťou podujatia je malý Pivný festival – prezentácia viacerých druhov pív. Vstup voľný.
 
BARDEJOVSKÁ HELIGÓNKA, 9.9.2023 v sobotu od 14.00 hod. pri kúpeľnej kolonáde Prezentácia nádherných slovenských, rusínskych, českých, slovenských ľudových piesní pre milovníkov folklóru a nádherného hudobného nástroja "heligónky".
 
HORNOŠARIŠKÝ VÍNNY FESTIVAL, 7.10.2023 /sobota/ v Kúpeľnej Kolonáde Spojenie dobrého vína a kultúrneho programu. Prácu a vášeň prídu predstaviť slovenskí vinári. Súčasťou festivalu je sabráž- exhibícia v sekaní sektov, tombola...
(8:55, red)
Diskusia
Pridať komentár