Do Košíc mieri Art Film Fest. Ocenenie Hercova misia si prevezmú Zdena Studenková a Eva Holubová

1529x
09. Jún 2023
Na Košickom filmovom festivale budú hlavnými hviezdami Zdena Studenková a Eva Holubová
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB ART FILM FEST) 
 
Art Film Fest Košice uvedie počas ôsmich dní od 16. do 23. júna na siedmich rôznych premietacích miestach spolu 146 projekcií 119 filmov, z toho 82 dlhometrážnych a 37 krátkych.
 
V bohatom programe rozdelenom do viacerých sekcií sa objavia aj štyri filmy, ktoré boli premiérovo predstavené na tohtoročnom festivale v Cannes. Košičanky, Košičania i návštevníci mesta budú mať možnosť zaspomínať na prvého, nezabudnuteľného a jediného prezidenta Art Film Festu – Milana Lasicu. Úplne prvým filmom v programe tohto ročníka bude Oscarom ocenený film jeho najobľúbenejšieho režiséra Woody Allena Annie Hall.
 
Výnimočnú príležitosť budú mať diváci vidieť na striebornom plátne aj pôvodne televízny film Sladké hry minulého leta, ktorý mal zo svojej hereckej filmografie najradšej. Jeho dlhoročný spolupracovník Pavol Danišovič pripravil aj špeciálny Večer Milana Lasicu.
 
Ilustračná fotografia. (Zdroj: FB ART FILM FEST)  
 
Piesne s jeho textami zaznejú v podaní známych osobností s excelentnou kapelou, ktorú zostavil Martin Valihora. Nebudú chýbať ani osobné spomienky, čítačky a príbehy spojené so životom a tvorbou tohto velikána.
 
Ocenenie Hercova misia si tento rok prevezmú dve reprezentantky slovenskej a českej kinematografie - Eva Holubová a Zdena Studenková.
 
Obe laureátky si prevezmú svoje ocenenia tradične nielen na úvodnom či záverečnom ceremoniáli, ale aj za účasti verejnosti na Dolnej bráne v Košiciach 17. júna o 16:00, Zdena Studenková a 22. júna o 16:00 Eva Holubová.
(10:40, red.) 
Diskusia
Pridať komentár