V Košiciach začali s revitalizáciou parkov v starom meste

1284x
07. Júl 2023
Parky v starom meste získajú atraktívny vzhľad, začala sa ich revitalizácia
(Zdroj: FB Mesto Košice) 
 
Priestor medzi ulicami Kuzmányho, Kpt. Nálepku a Čsl. Armády v mestskej časti Staré Mesto sa premení na oddychovú zónu.
 
S prvými prácami na revitalizácii medzi týmito ulicami začala včera spoločnosť Cesty Košice, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Práce postupne začnú aj na revitalizácii druhého verejného priestranstva medzi ulicami Branisková, Tatranská a Čsl Armády, ktorého revitalizáciu má na starosti rovnaká spoločnosť. 
 
Revitalizácie zelených plôch sú financované z eurofondov. Zástupca zhotoviteľa spoločnosti Cesty Košice počas úvodného kontrolného dňa informoval, že práce v oboch lokalitách majú byť hotové do konca októbra tohto roka.
 
 (Zdroj: FB Mesto Košice)
 
Na doposiaľ nevyužívaných plochách týchto parkov sa vybudujú detské ihriská, dažďové záhrady, chodníčky, ihriská na športové aktivity, venčoviská. Doplní sa verejné osvetlenie, lavičky, pitník a ďalšie prvky drobnej architektúry.
 
Zazelením sa okrem zlepšenia ekologickej stability vytvorí aj atraktívny verejný priestor pre športové aktivity a príjemné trávenie voľného času. Zhotoviteľ zároveň ubezpečil, že sa nebudú rúbať žiadne stromy. Práve naopak, v rámci projektu sa zeleň ešte doplní
(13:55, red.) 
Diskusia
Pridať komentár