Keď sa šport snúbi s dobročinnosťou

1225x
09. Júl 2023
12. benefičný športový deň Komunitnej nadácie Bardejov
Najlepší tenisti s organizátormi turnaja 
 
V utorok 5. júla už po dvanásty – krát od roku 2012 mali príležitosť pohybu – chtiví obyvatelia si zasúťažiť v piatich druhoch športu a zároveň prispieť na skvalitnenie života v Bardejove a okolí.
 
Komunitná nadácia Bardejov usporiadala v spolupráci so spoločnosťou Kurty (bývalým Šport centrom Bardejov) v areáli Tenisového centra na Kutuzovovej ulici Benefičný športový deň.
 
 Reportáž z jedenásteho ročníka
 
Už tradične dominovali športy: tenis – štvorhra, bedmintom, lukostreľba a petang. Prítomní súťažiaci okrem príjemne a zdravo strávenom dni, niektorí aj so svojimi ďalšími členmi rodiny, svojím štartovným v sume 25 eur podporili projekty, ktoré predložia aktívni Bardejovčania a bardejovské školy do komunitnej nadácie v jej grantových programoch Deti a mládež a Čistý Bardejov.
 
 
Programy sú zamerané na zlepšenie podmienok na športové, kultúrne a voľno - časové aktivity detí a mládeže v Bardejove a v rámci „Čistého Bardejova“ na environmentálne projekty. Výťažok z podujatia dosiahol sumu 710 eur.
 
Vydareného športového podujatia sa zúčastnilo vyše 27 účastníkov.
 
 
Víťazmi hlavnej súťaže - tenisovej štvorhry sa stali: Branislav Boďo a Slavomír Hajdu, ktorí vo finále zdolali dvojicu Ľubo Mačejovský a František Čontofalský. Tretie miesto si vybojoval pár Jozef Bľanda a Miroslav Zakuťanský.
 
V bedmintone - štvorhre prvé tri miesta obsadili: 1. Rastislav Andrejovský a Monika Daňková, 2. Jozef Sorád a Niko Kurej, 3. Jozef Niščak a Martin Škrovánek.
 
V lukostreľbe zvíťazil Jozef Dereník pred Rastislavom Andrejovským a Jozefom Sorádom.
 
V petangu dominovali dvojice: 1. Monika Daňková a Rastislav Andrejovský, 2. Andriij a Aleksandr Dokanievoví, 3. Rebeka Jašeková a Niko Kurej.
 
Odborným garantom podujatia boli Miroslav Hečko a Martin Kutný. Športový deň materiálne, resp. finančne podporili partneri podujatia: EKOAUTO, s.r.o., Minimarket Kotva a BAMOS Trade, s.r.o.
(12:47, J. Jarina, Komunitná nadácia Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár