BardCon 2019

926x
15. Január 2019
Začiatkom nového roka sa konala dvojdňová konferencia, ktorá niesla názov BardCon - prvá medzinárodná konferencia mládežníckych parlamentov.
 
Prvý deň mali zástupcovia mládežníckych parlamentov možnosť diskutovať o rôznych témach v Poľsko-Slovenskom dome, prezentovať svoje parlamenty v zasadačke Mestskej rady a nakoniec ich čakalo malé večerné prekvapenie.
 
Keďže mnohé parlamenty uviazli kvôli snehovej kalamite, niektoré parlamenty sa reprezentovali až druhý deň. Celý program účastníci zakončili návštevou židovského suburbia, kde vkročili nielen do synagógy, ale aj do mikve. Konferencie sa zúčastnili parlamenty z Levoče, Košíc, Rady DiM a NMP.
 
Síce nám zima komplikovala organizáciu, ale aj tak na konferencií vznikli mnohé myšlienky, ktoré môžu v budúcnosti ešte viac posilniť spájanie sa a medzinárodnú spoluprácu.
 
Ďakujeme všetkým účastníkom, Kultúrnemu a turistickému centru, DM drogérií, Mestu Bardejov a všetkým organizátorom. Veríme, že to nebolo naposledy, kedy sa mládežnícke parlamenty stretli v našom nádhernom meste.
(19:10, A. Barančoková, foto: P. Kokinda)