Bardejovčanky porazili Žilinu a získali dôležité bodíky

663x
11. Máj 2019
V šestnástom kole prvej futbalovej ligy žien privítali futbalistky Partizána Bardejov celok Žiliny. Domáce po bezgólovej remíze s celkom NMŠK Bratislava v predchádzajúcom kole potrebovali bodovať naplno.
 
Úvod zápasu vyšiel Bardejovčankám na výbornú a už v šiestej minúte Havranová otvorila skóre. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala, domáce upustili z tempa a hostky zo Žiliny sa začali dostávať do šancí.
 
Priemerný výkon hostiteliek znamenal po polhodine hry vyrovnanie, keď domácu brankárku Pajonkovú prekonala Pružinská a hostky zaslúžene skórovali. Nič zaujímavé sa neudialo ani v ďalšej pätnásťminútovke a tak sa do šatní išlo za stavu 1:1.
 
Do druhého polčasu už nenastúpila jedna z najlepšie hrajúcich hráčok v prvom polčase Potengová. Hneď po rozohratí sa do gólovej príležitosti dostala Tipulová a dokázala streliť gól a poslala Partizán znova do vedenia.
 
V 57. minúte definitívne odpor súpera zlomila Pavičević, ktorá pridala tretí gól. V ďalšom priebehu sa už len dohrávalo, Bardejov po nepresvedčivom výkone porazil Žilinu 3:1 a získal dôležité tri body. Najbližšie sa Bardejovčanky predstavia v Bratislave, súperom im bude Slovan. Práve tento zápas môže veľa napovedať v boji o majstrovský titul.