Volejbalový turnaj o trofej predsedu VÚC

1065x
11. Október 2019
V Športovej hale Hotelovej akadémie Jána Andraščíka v Bardejove sa uskutočnil Volejbalový turnaj pedagogických zamestnancov o pohár predsedu Vyššieho územného celku.
 
Turnaja sa zúčastnili zástupcovia stredných škôl z každého okresu v kraji a jedno družstvo tvorili aj zamestnanci Prešovského samosprávneho kraja na čele s predsedom kraja Milanom Majerským.
 
Hráči najprv bojovali v dvoch základných skupinách, následne prví dvaja postúpili do semifinále. Z deviatich celkov sa víťazom turnaja stalo družstvo Prešova, ktoré porazilo Sninu-Medzilaborce 2:0 na sety a bronz patrí Starej Ľubovni, ktorá zvíťazila nad Bardejovom takisto 2:0.
 
Práve hala pri Hotelovej akadémii Jána Andraščíka patrí k najkrajším športoviskám na území mesta. V uplynulých dňoch prešla rekonštrukciou palubovka a po futsalovom turnaji tento volejbalový bol druhou akciou na vynovenej palubovke.
 
Tá pôvodná bola v nevyhovujúcom stave a vďaka dotácii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu vo výške takmer 120 tisíc eur a spolufinancovaniu Prešovského samosprávneho kraja vo výške viac ako 29 tisíc eur sa podarilo z telocvične vytvoriť peknú, novú, modernú halu, ktorá spĺňa olympijské kritériá na všetky kolektívne loptové hry, ako aj na ostatné hry.